Magyarország Cukormentes Tortája

Magyarország Cukormentes Tortája

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyünk a Magyarország Tortája versenyből nőtte ki magát. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyar Köztársaság kormányának felkérésére a 2007. augusztus 20-i ünnepségre alkotta meg először az ország tortáját. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták versenye az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ötlete nyomán 2012-ben indult el párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel.

Magyarország Cukormentes Tortája 2021-ben a Beszterce rózsája

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 2021-ben a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda  cukrászmestere, Füredi Krisztián nyerte, Beszterce rózsája nevű tortájával!

Az elegáns küllemű, harmonikus ízvilágú, hozzáadott cukor nélküli tortában a sárgabaracké a főszerep. A zamatos gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. Friss íze remekül passzol a dióval és az étcsokoládéval, a párosítás a tradicionális magyar süteményeket idézi.

A győztes fődíja egy Beurer Health Manager csomag a Beurer Medical Hungary Kft. jóvoltából.

A versenyben a „leginnovatívabb recept” különdíjat a 77 Elektronika Kft. felajánlásával Novák Ádám és Dovalovszky Barbara (REÖK Kézműves Cukrászda) nyerte a Szeszélyes dió elnevezésű kreációval.

A legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült tortáért a Diabess Kft. különdíját kapta Erdei Nimfa nevű tortájával Karikó Orsolya (Vanília & Gelarto Cukrászda).

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett program célja, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti növekvő igényre. A győztes torta nem csak a cukorbetegek választása lehet, mindenkinek ajánljuk, aki odafigyel arra is, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyaszt.

Magyarország Tortája

Magyarország Tortája 2021-ben a Napraforgó

A Magyarország Cukormentes Tortája programunk „nagy testvére“ a Magyarország Tortája verseny. 2021-ben Fodor Sándor kreációja, a Napraforgó nyert a megmérettetésen.

A budapesti Habcsók Cukrászda cukrászát a nyári napraforgó mezők inspirálták. A vilmoskörte üdesége, a hársmézes friss joghurt savanykássága, a pirított napraforgó telt íze és a karamellizált csokoládé dominál ebben a süteményben. 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenötödik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk tiszteletére