A Magyarország Cukormentes Tortája versenyünk a Magyarország Tortája versenyből nőtte ki magát. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyar Köztársaság kormányának felkérésére a 2007. augusztus 20-i ünnepségre alkotta meg először az ország tortáját. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták versenye az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ötlete nyomán 2012-ben indult el párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel.
A pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Szentivánéji Álom győzelmét Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón jelentették be a Magyarország Tortájával együtt. Magyarország Tortája a Curiositas lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda készített. A két győztes tortát a nagyközönség 2020. augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában megkóstolhatja.
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt kilencedik alkalommal rendezett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.
Az idei győztes a Szentivánéji Álom lett, melyet a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapata készített Dienes Andrea cukrászmester vezetésével. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém teszi teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy. Így a torta harmonikus ízvilágához elegáns küllem párosul.
A Szentivánéji Álom a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kcal-t tartalmaz, ezért a cukorbetegek számára jó választás lehet. De mindazoknak ajánljuk, akik ügyelnek arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyasztanak.
A torta laboratóriumi vizsgálatait a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte.
A győztes torta készítője fődíjként egy Beurer Health Manager csomagot vehetett át a Beurer Medical Hungary Kft. jóvoltából. „A leginnovatívabb recept” különdíjat a 77 Elektronika Kft felajánlásával a monori Ami Süti érdemelte ki az Ami Pisztácia versenyművel. A Diabess Kft. a legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült torta készítőjét különdíjban részesítette, melyet a szegedi Virág Cukrászda nyert
A Magyarország Tortája versenyt idén a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrásza, Füredi Krisztián nyerte meg a Curiositas – Kíváncsiság elnevezésű alkotásával.
„CURIOSITAS” – latinul kíváncsiságot és különlegességet is jelent. Mindkét jellemző igaz a nyertes tortára, hiszen izgalmas, újszerű íz kombinációt rejt, mely kíváncsivá tesz és kóstolásra ösztönöz.
A birsalma szinte az egyetlen olyan magyar gyümölcs, ami nyers állapotban élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek. Készítője olyan ízekkel kombinálta, mint a mandula, a mogyoró, a csokoládé és a legmodernebb technológiákat alkalmazva készítette el, így igazán méltó lett az elnevezéséhez. A birs zselét birs kompóttal egészítette ki és birs pálinkával tette teljessé, így sikerült a legszebb arcát kihoznia a gyümölcsnek.
Mandulás piskóta, mogyoróolajos ropogós, bársonyos birszselé, narancsos mandula mousse és étcsokoládés tükörbevonó harmóniája teszi tökéletessé Magyarország ünnepi tortáját.
1124 Budapest, Csörsz u. 57
+36 1 202 0103
diabetes@egycseppfigyelem.hu
1124 Budapest, Csörsz u. 57
+36 1 202 0103
diabetes@egycseppfigyelem.hu
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.