Partnereink a közös munkáról

Zettwitz Sándor

Zettwitz Sándor

ügyvezető igazgató, 77 Elektronika kft.

Az egyetlen valóban hazai fejlesztésű vércukormérő, a Dcont® készülékek gyártójaként Magyarországon a vércukor-önellenőrzést elsőként a 77 Elektronika Kft. tette széleskörűen elérhetővé a cukorbetegek számára. A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő, családi vállalkozás kutatási eredményei és világszínvonalú fejlesztései immáron közel 30 éve segítik a magyar diabetológiát. A 77 Elektronika Kft. a folyamatos innovációnak és minőségi termékeinek köszönhetően a mai napig vezető szerepet tölt be a magyarországi vércukormérő piacon. Az általa fejlesztett vércukormérő termékcsalád kifejezetten a magyar igényekhez lett alakítva: egyes típusai a világon is egyedülálló módon képesek magyar nyelven, szóban kommunikálni a betegekkel. A Dcont® család legújabb típusai jellemzően ±10 százalékos hibahatáron belüli, közel klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé az otthoni önellenőrzés során. Ezzel ma a világ egyik legpontosabb készülékeinek minősülnek. Ennek elismeréseként a Dcont® termékcsaládot a Hungarikum Bizottság nemrég a magyar találékonyság és innováció csúcsteljesítményének minősítette, és beválasztotta a hungarikumok előszobájaként ismert Magyar Értéktárba.

A 77 Elektronika Kft. a kezdetektől támogat és részt vesz szinte minden olyan aktivitásban Magyarországon, ami a cukorbetegekkel, vagy magával a cukorbetegséggel kapcsolatos, egyebek mellett szorosan együttműködik az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal is. Évek óta főtámogatója az Egy Csepp Világnapnak és a “Magyarország Cukormentes Tortája” verseny és háziversenynek. A cél közös: javítani annak a közel 1,5 millió magyar ember életminőségét, akik valamilyen formában érintettek a cukorbetegségben.

Kempler Péter

Prof. Dr. Kempler Péter

a Magyar Diabetes Társaság elnöke

A gimnáziumi évek során, valamint az orvostudományi egyetem hat éve alatt mindvégig kutatónak készültem, a hatodév végén döntöttem – sokakat, talán magamat is meglepve – a gyakorló orvosi pálya mellett. Nem bántam meg. A cukorbetegség iránti érdeklődésemet ugyanakkor klinikai kutatási területem, az idegbántalom magyarázza, mely a diabetes egyik ismert, de elhanyagolt szövődménye. Mint az ország egyik vezető klinikáján dolgozó orvos, sokáig szinte kizárólag a „magas tudomány” bűvkörében éltem.
A Magyar Diabetes Társaság elnökeként lett valóban alkalmam sokkal alaposabban megismerni és elismerni a betegszervezetek munkáját. Nagy tanulság számomra, hogy a tudomány bár jelentős, de önmagában kevés, minden lényeges dolgot a betegek számára is érthetően kell megfogalmazni és, egy tudományos társaság vezetőjének a kutatómunka elősegítésénél is fontosabb feladata a betegek javára való munkálkodás. E következtetések levonásához több szervezettől kaptam érdemi segítséget, többek között az Egy Csepp Figyelem Alapítványtól. Ezen belül is kiemelendő Erős Antónia személyisége, átütő ereje. Széles körű ismertsége mellett is megmaradt normális, mindennapi embernek. Emellett Gémes Renáta szervezőkészségét, rátermettségét szeretném kiemelni.

Dr. Hodossy Lajos Tamás

Dr. Hodossy Lajos Tamás

ügyvezető, Roche (Magyarország) Kft.

Az Egy Csepp Figyelem alapítványt a kezdetektől segítjük. Elkötelezett, az egészség megóvását és a megelőzést komolyan vevő munkatársaik adnak garanciát arra, hogy az általunk nyújtott támogatás célba ér. Jó ügyet szolgálnak, jól. Ezért támogatjuk őket.

Szűcs Zsuzsanna

Szűcs Zsuzsanna

elnök, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

A hazai lakosság egészségi állapotának javítása a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének egyik legfontosabb küldetése. Saját programjaink, például az új táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR®, mellett szívesen veszünk részt más, az egészségfejlesztést célzó kezdeményezésekben. Ezért támogatjuk szívesen az Egy Csepp Figyelem Alapítvány erőfeszítéseit a cukorbetegség terjedésének visszaszorításában.