Magyarország Cukormentes Tortája

Zsűri​

Erős Antónia​

az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója

„Büszke vagyok rá, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány életre hívta ezt a versenyt, és így sokaknak mutathatjuk meg: egy édesség nem csak egészséges lehet cukor nélkül, de nagyon finom is”

Nándori László

a zsűri elnöke, a Nándori Cukrászda vezetője, a 2013-as, a 2014-es és a 2018-as Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese

Sokat tanultam az elmúlt években. Köszönet a “cseppecskéknek”. Kollégáimmal együtt tudatosabbak és bátrabbak lettünk. Boldog vagyok, hogy három finom, bevizsgált, hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortával segíthetünk- a cukrászdákon keresztül – az embereknek az egész országban. Ebben az évben a zsűri elnökeként segítek kiválasztani a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét.„

Erdélyi Balázs

szakmai tanácsadó, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke

Évek óta nyomon követem a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, először, mint készítésre jelentkező cukrász, majd később, mint versenyző és az utóbbi években pedig a verseny hátterében veszek részt. Ez egy igazán izgalmas és egyben rendkívül nehéz verseny, hiszen úgy kell finom és egészséges tortákat alkotni, hogy közben nem elég csak az ízekre és az állagokra figyelni, hanem a dietetikai szempontoknak is meg kell felelni. Nagyon sokat tanultam a versenytől és nagyon sokat fejlődött a szakmánk is a verseny által. A magyar cukrászdákban egyre nagyobb választékban és egyre jobb minőségben kínálják a mentes termékeket, amire komoly vásárlói igény van napjainkban.

Szűcs Zsuzsanna

Szűcs Zsuzsanna

MsC, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége elnöke

“A változatosság, az ízek élvezete életünk fontos része, diéta esetén pedig különös jelentősége van az életminőség javításában, és abban, hogy az étrend hosszú távon is könnyen betartható legyen. Magyarország Cukormentes Tortája számomra szép példája annak, hogy a hazai alapanyagok és a korszerű cukor-alternatívák ötvözetén keresztül hogyan válhat szerethetővé a tudatos táplálkozás.”

Varga Margit

a Zazzi Cukrászda vezetője, a 2017-es Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese

“Többször lehettem a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijében. 2017-ben viszont kipróbáltam a másik oldalt. Nagy boldogság volt a Pöttyös Panni tortával győzni, életem egyik legszebb élménye volt. Idén az a megtiszteltetés ért, hogy ismét zsűritagként bírálom a versenyműveket, de beleviszem azt a tapasztalatot is, amit győztesként megszereztem.

Gyurcsáné Kondrát Ilona

dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége képviseletében, a Cukorbetegek nagy diétáskönyvének dietetikai szerzője

“Az édes íz szeretete, sokunkat a csecsemőkortól, egy életen át elkísér. Miközben eszünkkel már tudjuk, hogy a finomított cukor és a „fehér” liszt nem szolgálja egészségünk megőrzését, mégis nehéz ellenállni a belőlük készült, lelkünket is simogató ízeknek. De, lehet egészségesebb is, ami finom. A torta nem csak azoknak nyújt élvezetet, akik tudatosan egészségesebb alapanyagokból szeretnék fogyasztani az édes ízeket is, hanem azoknak is, akik betegségük miatt nem fogyaszthatják a finomított cukrot tartalmazó készítményeket”

Zila László

mestercukrász, feltaláló

2007, 2008, 2009, 2011: elnyerte a Magyarország Tortája címet.
2012-ben Almatorta egressel elnevezésű tortájával a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese lett.
Ő alkotta meg a ZilaTortaForma családot, mely a világon egyedülálló találmány, és a kapcsolódó technológia szabadalommal védett.
“A vendéglátásban fontos a szakmai megújulás, a fejlődés, hogy vendégeink elégedettek legyenek és visszajöjjenek.”

Pető Adrienn

az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa

Dietetikusként nem csak a különböző betegségekkel, állapotokkal együtt élők segítése, hanem a hétköznapi emberek egészségtudatosságra nevelése is fontos számomra. Ezt a küldetést anyaként és sportedzőként is szívügyemnek tekintem. Évek óta követem és kóstolom a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes édességeit és a hagyományos országtortákat is. Hálás vagyok, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány jóvoltából idén már én is részese lehetek a legújabb nyertes kiválasztásának.”

Tóth Rebeka

a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. marketing vezetője

„Megtisztelő számomra, hogy részt vehetek a zsűriben és az elsők között kóstolhatom meg a legújabb alkotásokat.
A cukrászat és a torta készítés számomra művészet. Nagyon szeretem az édességeket és rendszeresen fogyasztom is. Sokszor eszembe jutott már, hogy milyen rossz lehet, amikor nem választhatsz bármit, amit megkívánsz, de a Magyarország Cukormentes Tortája a legjobb példa arra, hogy cukorbetegen is lehet jó minőségű, finom, egészséges és csodaszép tortákat fogyasztani.

A 77 Elektronika Kft. a kezdetektől fogva a Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója, így már hosszú évek óta figyelemmel kísérjük, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezését, ezzel is hozzájárulva a cukorbetegséggel élő emberek támogatásához.”

Vadon János

rádiós műsorvezető, a "Balázsék" műsorvezetője

“Napi rendszerességgel fogyasztok tortákat, süteményeket, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy imádom az édességeket! Nem vagyok tehát szakmabeli, csak egy egyszerű “sütibolond”, aki szerint egy édességnek nem csak az élvezeti értéke, hanem az egészségre gyakorolt hatása is nagyon fontos, főleg ha rajong értük az ember. Ezért örülök neki, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak is köszönhetően, egyre nagyobb a kínálat azokból a cukormentes finomságokból, amiket bátrabban fogyaszthatnak azok is, akiknek eddig egészségügyi kockázatok miatt le kellett mondaniuk az édes élvezetekről.”

dr. Végh Dániel Ph.D.

a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikájának fogszakorvosa, a Nemzetközi Diabétesz Társaság Ifjúsági Programjának mentora

“Cukorbetegként fontos számomra, hogy minél több helyen lehessen cukormentes, egészséges élelmiszerhez hozzájutni! Úgy látom, hogy az utóbbi években ez a helyzet sokat javult. A Magyarország cukormentes tortája versenyt a kezdetek óta követem, és örömmel fogadtam a felkérést, hogy idén a zsűri egyik tagjaként én is segíthetem és népszerűsíthetem ezt a projektet!

Korábbi zsűritagok

Bechmann György

a Zsolnay Kávéház cukrászmestere

“Az édességkészítők feladata mindig is a cukor adta élmény közvetítése volt a süteményeken keresztül a fogyasztói felé. Ma már úgy kell alkotni elegáns, egyedi édességeket, hogy közben a cukorra, lisztre, laktózra érzékenyek számára is fogyaszthatóak legyenek, de a mentességek ne jelentsenek alacsonyabb élvezeti értéket. Azért örülök a Magyarország Cukormentes Tortája versenynek, mert egyrészt egyedülálló kezdeményezésnek tartom – amire már régóta szükség volt – , másrészt akár zsűritagról, dietetikusról, cukrászról vagy versenyzőről van szó itt meg tudjuk osztani tapasztalatainkat, és nagyon sokat tudunk tanulni a másiktól.”

Mautner Zsófia

a zsűri tiszteletbeli elnöke a Chili & Vanília blog szerzője

„Minden évben a zsűri azt a tortát találja a legjobbnak a mezőnyben, amely kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, és amely minden bizonnyal a közönség körében is tetszést arat majd. Azokat a tortákat kedveltük inkább, amelyek nem hagyományos cukrászsüteményt igyekeztek cukormentes formában lemásolni, hanem inkább újszerű és kreatív alternatívát mutatnak.”

Soltész Erzsébet

az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa - A verseny szakmai tanácsadója

“Dietetikusként rendkívül fontosnak tartom, hogy a cukrászdákban és a háziasszonyok repertoárjában is szerepeljenek alacsony energia- és szénhidráttartalmú desszertek, amelyeket a cukorbetegek és a tudatosan táplálkozók is nyugodtan fogyaszthatnak. Külön kihívást jelent úgy elkészíteni ezeket az édességeket, hogy ízélményben, textúrában se jelentsen kompromisszumot a hozzáadott cukor és finomított liszt elhagyása. Örömmel látom, hogy a szakemberek és hobby-cukrászok egyre szélesebb köre vesz részt programunkban, ezzel is segítve az újszerű, egészségtudatos étrendbe illeszthető alapanyagok terjedését. Ez egy olyan verseny, amelyen minden induló nyer!”

X