Magyarország Cukormentes Tortája

Zsűri​

Erős Antónia​

az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója

„Büszke vagyok rá, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány életre hívta ezt a versenyt, és így sokaknak mutathatjuk meg: egy édesség nem csak egészséges lehet cukor nélkül, de nagyon finom is”

Nándori László

a zsűri elnöke, a Nándori Cukrászda vezetője, a 2013-as, a 2014-es és a 2018-as Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese

Sokat tanultam az elmúlt években. Köszönet a “cseppecskéknek”. Kollégáimmal együtt tudatosabbak és bátrabbak lettünk. Boldog vagyok, hogy három finom, bevizsgált, hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortával segíthetünk- a cukrászdákon keresztül – az embereknek az egész országban. Ebben az évben a zsűri elnökeként segítek kiválasztani a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét.„

Szűcs Zsuzsanna

Szűcs Zsuzsanna

MsC, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége elnöke

“A változatosság, az ízek élvezete életünk fontos része, diéta esetén pedig különös jelentősége van az életminőség javításában, és abban, hogy az étrend hosszú távon is könnyen betartható legyen. Magyarország Cukormentes Tortája számomra szép példája annak, hogy a hazai alapanyagok és a korszerű cukor-alternatívák ötvözetén keresztül hogyan válhat szerethetővé a tudatos táplálkozás.”

Varga Margit

a Zazzi Cukrászda vezetője, a 2017-es Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese

“Többször lehettem a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijében. 2017-ben viszont kipróbáltam a másik oldalt. Nagy boldogság volt a Pöttyös Panni tortával győzni, életem egyik legszebb élménye volt. Idén az a megtiszteltetés ért, hogy ismét zsűritagként bírálom a versenyműveket, de beleviszem azt a tapasztalatot is, amit győztesként megszereztem.

Gyurcsáné Kondrát Ilona

dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége képviseletében, a Cukorbetegek nagy diétáskönyvének dietetikai szerzője

“Az édes íz szeretete, sokunkat a csecsemőkortól, egy életen át elkísér. Miközben eszünkkel már tudjuk, hogy a finomított cukor és a „fehér” liszt nem szolgálja egészségünk megőrzését, mégis nehéz ellenállni a belőlük készült, lelkünket is simogató ízeknek. De, lehet egészségesebb is, ami finom. A torta nem csak azoknak nyújt élvezetet, akik tudatosan egészségesebb alapanyagokból szeretnék fogyasztani az édes ízeket is, hanem azoknak is, akik betegségük miatt nem fogyaszthatják a finomított cukrot tartalmazó készítményeket”

Pető Adrienn

az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa

Dietetikusként nem csak a különböző betegségekkel, állapotokkal együtt élők segítése, hanem a hétköznapi emberek egészségtudatosságra nevelése is fontos számomra. Ezt a küldetést anyaként és sportedzőként is szívügyemnek tekintem. Évek óta követem és kóstolom a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes édességeit és a hagyományos országtortákat is. Hálás vagyok, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány jóvoltából idén már én is részese lehetek a legújabb nyertes kiválasztásának.”

Nagy Attila

a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. stratégiai igazgatója

„Immáron 25 éve foglalkozom vállalatunknál a cukorbetegek életének és mindennapjainak megkönnyítésére fejlesztendő eszközök és szolgáltatások megtervezésével, megalkotásával illetve rendelkezésre bocsájtásával. Személyes találkozások alkalmával a diabéteszesek mindig jelezték, hogy a cukorbetegség miatt számos területen nem tudnak teljesen olyan életvitelt vinni (mozgás, étkezés, szórakozás), mint a korlátozásokkal nem rendelkező társaik. Ezért is nagyon örültünk és a kezdetektől támogatjuk az ország cukormentes tortája pályázatot, ahol olyan torták születnek, melyekről laikus fogyasztó (beleértve személyemet is) nem tudja megállapítani, hogy cukormentes készítmény és a pályázat révén az ország számos cukrászdájában a cukorbetegek részére elérhetővé válik. Magam és kollégáim is büszkék vagyunk rá, hogy a 77 Elektronika Kft. munkatársaiként a fentieken túl korszerű magyar vércukormérő készülékekkel és a Tartsd a szintet! edukációs programunkkal segíthetjük a cukorbetegek mindennapjait.”

Vadon János

rádiós műsorvezető, a Reggeli Show műsorvezetője

“Napi rendszerességgel fogyasztok tortákat, süteményeket, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy imádom az édességeket! Nem vagyok tehát szakmabeli, csak egy egyszerű “sütibolond”, aki szerint egy édességnek nem csak az élvezeti értéke, hanem az egészségre gyakorolt hatása is nagyon fontos, főleg ha rajong értük az ember. Ezért örülök neki, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak is köszönhetően, egyre nagyobb a kínálat azokból a cukormentes finomságokból, amiket bátrabban fogyaszthatnak azok is, akiknek eddig egészségügyi kockázatok miatt le kellett mondaniuk az édes élvezetekről.”

dr. Végh Dániel Ph.D.

a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikájának fogszakorvosa, a Nemzetközi Diabétesz Társaság Ifjúsági Programjának mentora

“Cukorbetegként fontos számomra, hogy minél több helyen lehessen cukormentes, egészséges élelmiszerhez hozzájutni! Úgy látom, hogy az utóbbi években ez a helyzet sokat javult. A Magyarország cukormentes tortája versenyt a kezdetek óta követem, és örömmel fogadtam a felkérést, hogy idén a zsűri egyik tagjaként én is segíthetem és népszerűsíthetem ezt a projektet!

Bergmann Ernő

cukrász

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felkért az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a zsűrizésre. Családunkban hagyomány a cukrászat, én a 3. generáció vagyok, aki ebben a szakmában alkot és szolgál. A klasszikus sütemények mellett nagyon fontosnak tartom, hogy a különleges étrendet követőket is meg tudjuk örvendeztetni édességekkel, amelyek nem csak finomak, hanem összetevőik miatt is jó szájízzel fogyaszthatók. Nem is beszélve a hölgyekről, akiket édességgel le lehet venni a lábukról, de vonakodnak kóstolni, mondván: “vigyázok az alakomra”.

Korábbi zsűritagok

Bechmann György

a Zsolnay Kávéház cukrászmestere

“Az édességkészítők feladata mindig is a cukor adta élmény közvetítése volt a süteményeken keresztül a fogyasztói felé. Ma már úgy kell alkotni elegáns, egyedi édességeket, hogy közben a cukorra, lisztre, laktózra érzékenyek számára is fogyaszthatóak legyenek, de a mentességek ne jelentsenek alacsonyabb élvezeti értéket. Azért örülök a Magyarország Cukormentes Tortája versenynek, mert egyrészt egyedülálló kezdeményezésnek tartom – amire már régóta szükség volt – , másrészt akár zsűritagról, dietetikusról, cukrászról vagy versenyzőről van szó itt meg tudjuk osztani tapasztalatainkat, és nagyon sokat tudunk tanulni a másiktól.”

Mautner Zsófia

a zsűri tiszteletbeli elnöke a Chili & Vanília blog szerzője

„Minden évben a zsűri azt a tortát találja a legjobbnak a mezőnyben, amely kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, és amely minden bizonnyal a közönség körében is tetszést arat majd. Azokat a tortákat kedveltük inkább, amelyek nem hagyományos cukrászsüteményt igyekeztek cukormentes formában lemásolni, hanem inkább újszerű és kreatív alternatívát mutatnak.”

Soltész Erzsébet

az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa - A verseny szakmai tanácsadója

“Dietetikusként rendkívül fontosnak tartom, hogy a cukrászdákban és a háziasszonyok repertoárjában is szerepeljenek alacsony energia- és szénhidráttartalmú desszertek, amelyeket a cukorbetegek és a tudatosan táplálkozók is nyugodtan fogyaszthatnak. Külön kihívást jelent úgy elkészíteni ezeket az édességeket, hogy ízélményben, textúrában se jelentsen kompromisszumot a hozzáadott cukor és finomított liszt elhagyása. Örömmel látom, hogy a szakemberek és hobby-cukrászok egyre szélesebb köre vesz részt programunkban, ezzel is segítve az újszerű, egészségtudatos étrendbe illeszthető alapanyagok terjedését. Ez egy olyan verseny, amelyen minden induló nyer!”

X