Zsűri​

Erős Antónia

Erős Antónia​

az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója

„Büszke vagyok rá, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány életre hívta ezt a versenyt, és így sokaknak mutathatjuk meg: egy édesség nem csak egészséges lehet cukor nélkül, de nagyon finom is”

Nándori László

Nándori László

a zsűri elnöke, a Nándori Cukrászda vezetője, a 2013-as, a 2014-es és a 2018-as Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese

Sokat tanultam az elmúlt években. Köszönet a “cseppecskéknek”. Kollégáimmal együtt tudatosabbak és bátrabbak lettünk. Boldog vagyok, hogy három finom, bevizsgált, hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortával segíthetünk- a cukrászdákon keresztül – az embereknek az egész országban. Ebben az évben a zsűri elnökeként segítek kiválasztani a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét.„

Erdélyi Balázs

Erdélyi Balázs

szakmai tanácsadó, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke

Évek óta nyomon követem a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, először, mint készítésre jelentkező cukrász, majd később, mint versenyző és az utóbbi években pedig a verseny hátterében veszek részt. Ez egy igazán izgalmas és egyben rendkívül nehéz verseny, hiszen úgy kell finom és egészséges tortákat alkotni, hogy közben nem elég csak az ízekre és az állagokra figyelni, hanem a dietetikai szempontoknak is meg kell felelni. Nagyon sokat tanultam a versenytől és nagyon sokat fejlődött a szakmánk is a verseny által. A magyar cukrászdákban egyre nagyobb választékban és egyre jobb minőségben kínálják a mentes termékeket, amire komoly vásárlói igény van napjainkban.

Sárközi Ákos

Sárközi Ákos

Michelin-csillagos séf (Borkonyha Étterem és Textúra Étterem, Budapest)

Évek óta a szakmában dolgozom, és séfként izgalmas kihívás desszertkülönlegességek zsűrizése. A legapróbb figyelem is elengedhetetlen ahhoz, hogy valódi csodák szülessenek!

Bechmann György

Bechmann György

cukrászmester (Koronakert Cukrászda, Budapest)

Több, mint harminc éve dolgozom cukrászként, korábban a Zsolnay kávéház kínálatáért feleltem, most a XVI. kerületi Koronakert Cukrászda üzemvezetője vagyok. Hosszú éveken át oktattam is szakmai elméletet és gyakorlatot. Több évben is zsűriztem az Ország Tortája versenyein, három ízben elnököltem az Ország Cukormentes Tortája versenyen. Örülök, hogy ismét tehetek azért, hogy egyre több emberhez eljuthassanak olyan cukormentes édességek, amelyek nem csak külsejükben, de ízvilágukban is pontosan olyan nagyszerűek, mint cukorral készült társaik.

Vaslóczki Orsolya

Vaslóczki Orsolya

cukrászmester, a 2015-ös verseny győztese (Horváth Cukrászda, Budapest)

Szakmai pályámat végig kísérte a versenyzés iránti szenvedélyem. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyben 2015-ben indultam először. Rengeteg munkaórát és szabadidőt nem sajnálva kísérleteztem egy olyan tortával, ami számomra tükrözte, mennyire szeretem azt, amit csinálok. „Barackos Buborék” névre keresztelt tortámmal ekkor győzni tudtam, s ez óriási büszkeség számomra mind a mai napig. Két évre rá „Balatoni habos mogyoró” tortámmal vívtam ki a szakmai zsűri elismerését a Magyarország Tortája versenyen. Megtisztelő és inspiráló számomra, hogy idén a zsűriben lehetek. Minden indulónak kívánom, hogy hasonló lelkesedéssel és szeretettel készüljenek az idei megmérettetésre, mint ahogy annakidején én is tettem.

Pataki Ádám

Pataki Ádám

cukrászmester (Pataki Cukrászda, Érd)

Édesapám “édes” öröksége ez a verseny, hiszen a kezdetektől – mint a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke – támogatója volt Magyarország Cukormentes Tortája versenyének. Emellett én is keresem azokat az alapanyagokat, technikákat, ötleteket amikkel a cukor vagy esetleg gluténmentes cukrásztermékeket elkészíthetjük.

Gyurcsáné Kondrát Ilona

Gyurcsáné Kondrát Ilona

dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége képviseletében, a Cukorbetegek nagy diétáskönyvének dietetikai szerzője

“Az édes íz szeretete, sokunkat a csecsemőkortól, egy életen át elkísér. Miközben eszünkkel már tudjuk, hogy a finomított cukor és a „fehér” liszt nem szolgálja egészségünk megőrzését, mégis nehéz ellenállni a belőlük készült, lelkünket is simogató ízeknek. De, lehet egészségesebb is, ami finom. A torta nem csak azoknak nyújt élvezetet, akik tudatosan egészségesebb alapanyagokból szeretnék fogyasztani az édes ízeket is, hanem azoknak is, akik betegségük miatt nem fogyaszthatják a finomított cukrot tartalmazó készítményeket”

Gölöncsér Adrienn

Gölöncsér Adrienn

az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa, a verseny dietetikus koordinátora

Dietetikusként, sport coachként és sportedzőként elkötelezetten segítem mind a sportolókat, mind azokat, akik az egészségtudatos életmódot szeretnék megvalósítani. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny az egyik kedvenc projektem, korábban már négy alkalommal is a részese lehettem. Idén van szerencsém visszatérni a programhoz, hogy innovatív, egészségtudatos alternatívákon dolgozzunk a cukrászokkal együtt, támogatva a szénhidrát-anyagcsere problémákkal élőket és a tudatos táplálkozás híveit.

Németh Dorottya

Németh Dorottya

kétszeres fitness világbajnok, hatszoros magyar bajnok, európa bajnok. A Realbody Project megálmodója, a veresegyházi Malom Cukrászda társtulajdonosa

Az élsport által előírt drasztikus versenydiétákkal megágyaztam a szénhidrát anyagcsere zavarnak, amit a várandósságaim kihoztak, terhességi cukorbetegségből hiperinzulinémiám maradt, így saját bőrömön tapasztalhattam, milyen elveszíteni a kontroll a testünk felett. Küldetésem, hogy minél több emberhez eljutassam: az egészséges életmód nem az önsanyargatásról szól, nem kell lemondani a finom falatokról vagy a gasztronómiai élvezetekről.
10 éve nézem áhitattal, ahogy életem Szerelme, Lengyel Dániel a cukrász szakmát űzi, alkotja a torta csodákat, szenvedéllyel komponálja össze az ízeket. Tavaly év végén pedig létrehoztuk közösen a Malom Cukrászdát Veresegyházon, ahol mentes és hagyományos sütikkel, brunch-csal, igyekszünk megédesíteni a kedves vendégeink mindennapjait.
Kiss Anita

Kiss Anita

a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. marketing managere

„A 77 Elektronika számára mindig fontos volt és az is marad, hogy támogassa a diabétesszel élők mindennapjait, és hozzájáruljon azokhoz a kezdeményezésekhez, melyek az ő életüket és vele a miénket is megédesítik.

Megtiszteltetés és öröm számomra a zsűriben való részvétel, marketingesként óriási élmény felfedezni a cukrászatban rejlő csodákat, a versenyzők kreativitását, hallgatni a torták mögött meghúzódó történeteket, megcsodálni a látványt és nem utolsó sorban élvezni a fantasztikus ízeket.”