Dia útja

Egy cukorbeteg útja a felfedezéstől a kezelésig

Dia útja

Amikor kiderül, hogy valakinek magas a vércukra, számtalan kérdése lenne: hova forduljon, milyen kezelés vár rá, hogyan élhet ezután? A szakemberek szerint az esetek jelentős részében az érintettek nem tudják, hogy mi vár rájuk.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ezért létrehozott egy ingyenes kiadványt. A „DIA útja” egy 39 éves, kétgyerekes anyáról szól, akinek egy rendezvényen magas volt a vércukra. Az ábra segítségével követhető, hogyan jut el DIA a szakszerű ellátásig, és milyen válaszutak elé kerül. A kiadvány arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenki ellenőriztesse időnként a vércukorszintjét, és ha az érték eltér a normálistól, forduljon háziorvosához, aki tovább irányítja, ha kell, akár diabetológiára, szakorvoshoz. Az időben felfedezett cukorbetegség jól kezelhető, és a szövődmények elkerülhetőek.

A „DIA útja” az Egy Csepp Figyelem Alapítvány gondozásában a Magyar Diabetes Társaság és a 77 Elektronika Kft. együttműködésével jött létre. Hiánypótló kiadvány, mert eddig ilyen még nem jelent meg Magyarországon.

A DIA útja edukációs anyagot az Egy Csepp Figyelem Alapítvány készítette.

A kiadvány másolása, idézése – részben vagy egészben – kizárólag
az Egy Csepp Figyelem Alapítvány engedélyével lehetséges.
© Copyright: Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Minden jog fenntartva!

Írta: Soltész Erzsébet
Lektorálta: Prof. Dr. Kempler Péter, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára, a Magyar Diabetes Társaság elnöke és Dr. Kis János Tibor belgyógyász, diabetológus
Design: Made by zwoelf