Magyarország Cukormentes Tortája

Magyarország Cukormentes Tortája Hobbicukrászok Versenye

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a profi cukrászok számára megrendezett Magyarország Cukormentes Tortája verseny mellett minden évben meghirdeti a hobbicukrászok versenyét. Olyanok nevezését várja a zsűri, akik hobbiból készítenek csodálatos tortákat  otthon, és szívesen kísérleteznek a hagyományostól eltérő és egészséges alapanyagokkal!

2021-ben a Magyarország Cukormentes Tortája Hobbicukrászok Versenyének győztese a Mákos-fehércsokis almatorta, a solymári Hesz Rita alkotása.

 

 

 

A verseny célja olyan egészséges torta megtalálása és díjazása, amely kedvező szénhidrát – és kalória értékeinek köszönhetően akár egy cukorbeteg étrendjébe is beilleszthető. A program azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne hozzáadott cukorral és finomított fehér liszttel készüljön.

A beérkezett nevezésekből a zsűri tízet választ ki, hogy aztán a döntőn a fődíjat elnyerje a Magyarország Cukormentes Tortája Hobbicukrászok Versenyének legjobbja.

A versenyről

A hobbicukrászok számára kiírt versenyre nem pályázhat sütöde, cukrászda vagy egyéb, édesség előállításával foglalkozó üzem/vállalat alkalmazottja.

A versenyzők nem használhatnak finomlisztet, keményítőt, hozzáadott cukrot (répacukor, nádcukor, szőlőcukor, gyümölcscukor, gyümölcskivonatok, méz), mesterséges édesítőszert, cukorhelyettesítőt (kivéve a cukoralkoholok közül a xilit és az eritrit). A versenyre nevezett sütemények adalékanyagokat és tartósítószereket sem tartalmazhatnak.

A listában felsoroltakon kívül egyéb alapanyagok is használhatók, amelyeknek alkalmasságát az alapítvány dietetikusa értékeli.

Különdíjért is versenghetnek azok az indulók, akiknek tortájának alapanyagai között megtalálható valamely gyógynövény.

Egy pályázó tortájának receptjével és egy fotóval nevezhet ezen az email címen: haziverseny@egycseppfigyelem.hu. A nevezés beérkezéséről írásos visszaigazolást küldünk. A recept kötelező formátuma Word dokumentum. A leírásban a felhasznált alapanyagok pontos megnevezése és mennyisége mellett a torta elkészítésének folyamatát is ismertetni kell. Az alapanyagok jellemzői szerepeljenek a receptben (pl. tejszín 30% zsírtartalom, kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal stb.), de nem kell a nevezőknek a sütemény tápértékadatait kiszámolnia.

A beküldött receptek és fotók alapján a zsűri 10 tortát választ ki, amelyeket minden évben szeptember végén, október elején mutatnak be készítőik a döntőbizottság előtt. A zsűri ezen a néhány órás időtartamú, Budapest belvárosi helyszínre szervezett eseményen választja ki és hirdeti ki a Magyarország Cukormentes Tortája Hobbicukrász Verseny győztesét.

Fődíj

A Beurer Medical Hungary 100 ezer forint értékű HealthManager ajándékcsomagja. A csomag tartalma:

AS 97 aktivitás-szenzor
mellyel nyomon követheted lépésszámod, pulzusod, a napi megtett kilométereket, az elégetett kalóriákat, illetve monitorozhatod alvásodat

BM 57 felkaros vérnyomásmérő
mely az inflációs technológiának köszönhetően gyorsan és kényelmesen méri meg vérnyomásod már a felpumpálás alatt

BF 950 diagnosztikai mérleg
a súly, testzsír, testvíz, izomarány, csonttömeg és AMR/BMR mérésére, terhességi móddal, hogy a terhesség alatti súlygyarapodást is ellenőrizhesd

FT 95 érintkezésmentes hőmérő
amivel nemcsak a testhő, hanem a környezet és a felületek hőmérséklete is pillanatokon belül megmérhető”.

Különdíjak

Az okos vércukormérők hazai fejlesztője és gyártója, a 77 Elektronika Kft. ajándékcsomagja a legkreatívabb recept megalkotójának.

Valamint a Diabess-Györgytea ajándékcsomagja a legfinomabb, gyógynövény felhasználásával alkotott torta készítőjének.

További díjak

A verseny 10 döntőse számára összeállított egészség-ajándékcsomag

Korábbi győztes torták

2020. Fűszeres sütőtökös ricotta torta

Készítő: Szántó Éva
Recept itt!

Háziverseny 2019

2019. Almás-diós torta

Készítő: Puskás Hajnalka
Recept itt!

2018. Körtés csokoládémousse torta

2018. Körtés csokoládémousse torta

Készítő: Erdődi Zsófia
Recept itt!

2017. Fekete-erdei könnyű álom

2017. Fekete-erdei könnyű álom

Készítő: Jéga-Szabó Anna
Recept itt!

2016. Őszi ízharmónia

2016. Őszi ízharmónia

Készítő: Kocsis Hajnalka Recept itt!
2015. Málnás mandulás álomtorta

2015. Málnás mandulás álomtorta

Készítő: Koller-Mihóczy Mária
Recept itt!

2014. Rozmaringos szilvatorta

2014. Rozmaringos szilvatorta

Készítő: Szász Kinga
Recept itt!

2013. Édes-nemes csokitorta

2013. Édes-nemes csokitorta

Készítő: Andrássy Katalin
Recept itt!

2012. Máktorta sültszilva mousse-szal

2012. Máktorta sültszilva mousse-szal

Készítő: Puszta Laura
Recept itt!