Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

 

A Magyarország Cukormentes Tortája 2019. háziverseny elindult háziasszonyoknak és hobbicukrászoknak! 

A versenykiírás a Háziverseny menüpont alatt érhető el.

Az  Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete minden évben megrendezi a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt!

 A versenyre kizárólag hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortákkal lehet nevezni. 

Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz, ők nem ehetnek hozzáadott cukorral készült édességeket. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny azonban nem csak a cukorbetegeknek kínál alternatívát, hanem azoknak is, akik szeretik az édességet, de fontos számukra, hogy amit esznek, ne cukorral és finomított fehér liszttel készüljön. A program célja még a cukrászok egészségtudatos táplálkozás iránti elkötelezettségének erősítése, valamint új, hozzáadott cukor nélküli receptek és technológiák bevezetése a cukrászatokba.

A verseny nyílt, olyan cukrászok is pályázhattak, akik nem ipartestületi tagok. A nyertes tortát elsőként augusztus 18-án kóstolhat meg a nagyközönség. Pályázni csak olyan tortával lehetett, amely megfelel a vonatkozó rendeletben szereplő, hozzáadott cukrot nem tartalmazó kategóriának Hogy egy édesség ennek megfelel-e, azt a program dietetikusa bírálja el a beküldött recept alapján, a győztes tortát pedig független élelmiszerlaboratóriumban vizsgálják be. A győztes és a további döntős torták készítői díjazásban részesülnek. Részletek a kiírásban.

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról