15 éves az Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Születésnapunk alkalmából bemutattuk, milyen újabb, fiataloknak szóló egészségprogramokkal készülünk az új tanévben. A kezdeményezések célja átfogó ismeretek közvetítése az egészséges életmód, a sport és a táplálkozás szerepéről az olyan krónikus betegségek megelőzésért, mint a cukorbetegség és az elhízás.
Az Alapítvány sajtórendezvényén olyan hírességek kampányoltak a rendszeres testmozgás fontossága mellett, mint a gasztroblogger Fördős Zé, Erős Antónia, Szellő István és Rábai Balázs műsorvezetők, valamint Kusztor Péter cukorbeteg profi kerékpáros. Ősszel online program is indul az 1-es típusú diabétesszel élő fiatalok elfogadásáért, a közösségi médiában aktívan kommunikáló sorstársaik bevonásával. A felnőtt cukorbetegek száma az utóbbi két évtizedben csaknem 70%-kal emelkedett, míg a diabétesszel élő gyermekek száma lassú, fokozatos emelkedést mutat – mondta el a Magyar Diabetes Társaság elnöke, prof. Dr. Kempler Péter.
A helyszínen lehetőség volt vércukorszint mérésre, vérnyomásmérésre és a sportolás jegyében egy bicikliszimulátor kipróbálására is az új egy cseppes sátrakban, melyek a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával készültek el.
A sajtóeseményt természetesen járványügyi intézkedések, előírások, ajánlások maradéktalan betartásával végeztük, hiszen fontos számunkra mindannyiunk biztonsága!

A sajtótájékoztató képei itt elérhetők: https://www.facebook.com/media/set?vanity=egycseppfigyelemalapitvany&set=a.3402731493106172

A sajtóesemény a 77 Elektronika Kft, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Együttműködési Alap jóvoltából valósult meg.

Sajtóközlemény: letöltés

Oszd meg másokkal!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
X