Táplálkozás és éghajlatváltozás

Itt egy vitaindító: nem elég arra figyelni, hogy a saját testünknek megadjuk a fontos tápanyagokat (és csak annyit és nem többet vagy mást!), még ahhoz képest is át kellene alakítani a táplálkozásunkat (mégpedig szuper gyorsan), amit a klímakatasztrófa megkövetel. Mit gondoltok erről? Szabari Bettina eszmefuttatása a Cukkerberg blogon.

Az éghajlatváltozás a fejlett és fejlődő országok élelmiszerellátását is veszélyezteti. Az árvizek, aszályok, intenzívebb hurrikánok, a kánikula és az erdőtüzek csökkenthetik a terméshozamot, megtizedelhetik az állatállományt, akadályozhatják az élelmiszerek szállítását. Az emberi tevékenységből származó szén-dioxid szint emelkedése miatt az olyan növények, mint a rizs és a búza, egyre kevésbé tudnak majd fent maradni. A globális felmelegedés és a táplálkozás kapcsolatáról értekeztünk.

Folytatás a Cukkerberg blogon…

Oszd meg másokkal!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
X