Június elején megtartottuk az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjét a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete székházában. Az eredmény egyelőre titok: a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei győzteseit augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és augusztus 20-tól az ország számos cukrászdája árusítja majd.
A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe a következő torták jutottak be idén:
- Beszterce rózsája – Füredi Krisztián/Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső
- Erdei Nimfa – Karikó Orsolya/Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös
- Havasi Málna- Novák Ádám -Csonka László/REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged
- Szedresem – Dr. Veres Ildikó/ AMI Süti, Monor
- Szeszélyes Dió – Novák Ádám- Dovalovszky Barbara/ REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged
A zsűri tagjaiért kattints a Magyarország Cukormentes Tortája programoldalunkra!
A győztes cukrász nyereménye egy 100 000 Ft értékű Beurer Health Manager egészségcsomag a versenyt támogató Beurer Medical Hungary Kft. felajánlásából. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója a 77 Elektronika Kft., az okos Dcont® vércukormérő készülékek fejlesztője és gyártója ebben az évben is különdíjat ajánlott fel az egyik döntős torta megalkotójának. A verseny támogatója, a Diabess Kft. idén is különdíjjal jutalmazza a legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült torta készítőjét.
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10. alkalommal rendezte meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan kreációk is a zsűri asztalára kerültek, melyekben különlegességek, a többi között tonkabab, édesburgonya, kuszkusz, köles, tápiókagyöngy alkotott izgalmas ízkombinációt a klasszikus alapanyagokkal, mint a szeder, a málna, a barack és az eper. A verseny célja, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra.