Öt torta, négy cukrászda, hat lelkes cukrásza és három tanácsadó vesz részt ma a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőseinek konzultációján, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete székházában.
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt azért hoztuk létre, hogy felhívjuk a figyelmet arra: lehet olyan ízletes édességeket is fogyasztani (és készíteni), amelyek nem tartalmaznak finomított lisztet, hozzáadott cukrot, illetve semmilyen tartósítószert és adalékanyagot sem. A program célja még a cukrászok egészségtudatos táplálkozás iránti elkötelezettségének erősítése, valamint új, hozzáadott cukor nélküli receptek és technológiák bevezetése a cukrászatokba.
Az idei verseny döntőseiről itt írtunk. A mai konzultáción zsűri ízekre szedi a tortákat, és az utolsó finomításokra ad javaslatot a júniusi döntő előtt.
A zsűritagok:
- Pető Adrienn, az alapítvány dietetikusa,
- Nándori László, a zsűri elnöke
- Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke