Tudnivalók és allergén információk az „Álmodozóról” cukorbetegeknek

Országszerte több száz cukrászda kínálja augusztus 19-től a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közreműködésével! Az Álmodozó tortáról a helyszínen, az eladóktól is érdeklődhetnek, de összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

A csokoládérajongók idén sem maradnak le: az Álmodozó torta étcsokoládés krémmel, fahéjas ízvilágú, chia magos meggyraguval, roppanós kakaóbab töretes ganache-sal, valamint kakaós, mandulaliszttel készült tésztával csábít. A különleges ízélményt a gondosan rétegzett textúrák és a természetes összetevők harmóniája teszi teljessé.

A recept alapján számolt tápértékek (1 szeletre, kb. 95 g):

  • 231,1 kcal
  • 13,7 g szénhidrát
  • 6,9 g fehérje
  • 16,6 g zsír

A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot (pl. kristálycukor, nádcukor, méz, juharszirup), nem tartalmaz mesterséges édesítőszereket sem (pl. szacharin, aszpartám), viszont tartalmaz cukorhelyettesítőket (eritritet, xilitet és a csokoládékból adódóan maltitot), amelyek nagyobb mennyiségben fogyasztva hashajtó hatásúak lehetnek. A természetes cukortartalom kizárólag a gyümölcsökből és tejtermékekből származik.

Allergének: tojást, tejet, tejterméket, dióféléket (mandula) tartalmaz. Nyomokban glutént és egyéb dióféléket, olajos magvakat is tartalmazhat. Mivel a torta nem gluténmentes üzemben készül, igazolt cöliákia esetén fogyasztása nem javasolt.

Kinek ajánlható?
Bárkinek, akinek az egészségi állapota megengedi. Egészségeseknek a kiegyensúlyozott, finomított cukrokat kerülő étrend részeként, valamint cukorbetegeknek és egyéb szénhidrátanyagcsere-zavarral élőknek is, az energia- és szénhidráttartalom figyelembevételével.

A torta összetevőit és tápértékét az Eurofins Food and Feed Testing Budapest Kft. laboratóriuma vizsgálta be, a tortatáblák pedig minden részt vevő cukrászdába eljutottak.

Kóstolják meg az Álmodozót, és álmodozzanak tovább – akár egy újabb győztes tortáról jövőre!

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn