Országszerte több száz cukrászda kínálja augusztus 19-től a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közreműködésével! Az Álmodozó tortáról a helyszínen, az eladóktól is érdeklődhetnek, de összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.
A csokoládérajongók idén sem maradnak le: az Álmodozó torta étcsokoládés krémmel, fahéjas ízvilágú, chia magos meggyraguval, roppanós kakaóbab töretes ganache-sal, valamint kakaós, mandulaliszttel készült tésztával csábít. A különleges ízélményt a gondosan rétegzett textúrák és a természetes összetevők harmóniája teszi teljessé.
A recept alapján számolt tápértékek (1 szeletre, kb. 95 g):
- 231,1 kcal
- 13,7 g szénhidrát
- 6,9 g fehérje
- 16,6 g zsír
A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot (pl. kristálycukor, nádcukor, méz, juharszirup), nem tartalmaz mesterséges édesítőszereket sem (pl. szacharin, aszpartám), viszont tartalmaz cukorhelyettesítőket (eritritet, xilitet és a csokoládékból adódóan maltitot), amelyek nagyobb mennyiségben fogyasztva hashajtó hatásúak lehetnek. A természetes cukortartalom kizárólag a gyümölcsökből és tejtermékekből származik.
Allergének: tojást, tejet, tejterméket, dióféléket (mandula) tartalmaz. Nyomokban glutént és egyéb dióféléket, olajos magvakat is tartalmazhat. Mivel a torta nem gluténmentes üzemben készül, igazolt cöliákia esetén fogyasztása nem javasolt.
Kinek ajánlható?
Bárkinek, akinek az egészségi állapota megengedi. Egészségeseknek a kiegyensúlyozott, finomított cukrokat kerülő étrend részeként, valamint cukorbetegeknek és egyéb szénhidrátanyagcsere-zavarral élőknek is, az energia- és szénhidráttartalom figyelembevételével.
A torta összetevőit és tápértékét az Eurofins Food and Feed Testing Budapest Kft. laboratóriuma vizsgálta be, a tortatáblák pedig minden részt vevő cukrászdába eljutottak.
Kóstolják meg az Álmodozót, és álmodozzanak tovább – akár egy újabb győztes tortáról jövőre!