Megvan Magyarország Cukormentes Tortája 2025 győztese – de egyelőre titok!

Izgalmas és ízekben gazdag döntőt tartottunk a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen! A döntős cukrászok már kora reggel munkához láttak: helyben elkészítették tortáikat, emellett pedig mindenki hozott magával egy előző nap készült példányt is – így a zsűri azt is értékelhette, milyen az édesség másnap, fogyasztásra kész állapotban.

A zsűri tagjai hosszasan kóstoltak és értékeltek, hiszen idén is kiemelkedően magas volt a színvonal. A döntés korántsem volt könnyű – de végül megszületett! A nyertes torta nevét azonban csak az augusztus 20-i ünnepi események előtt ismerheti meg a nagyközönség.

Az idei döntőbe jutott torták és alkotóik:

  • Álmodozó – Kovács Alfréd, Édes Vonal Cukrászda – Vác
  • Bíborköd – Lawal-Papp Zsófia, Papp Cukrászda – Makó
    (Főbb ízek: feketeribizli, tökmag, angolkrém)
  • Cseppharmat – Lakatos Pál és Bicsérdi Viktória, Levendula és Kert Cukrászda – Szigetszentmiklós
  • Meggy Mandula Szimfónia – Benczur Sándor, Kovács János, Marcipán Cukrászda – Hódmezővásárhely
  • Nyári ébredés – Vadócz Jenő és Pethő Gábor, Promenád Kávéház – Balatongyörök

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indította útjára 2012-ben, a Magyar Cukrász Ipartestülettel közösen. A kezdeményezés célja, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, modern technológiákkal alkossanak különleges desszerteket, miközben a nagyközönség figyelmét is felhívják a tudatosabb táplálkozás fontosságára.

A zsűri elnöke idén is Nándori László, aranykoszorús cukrászmester, a verseny háromszoros győztese. A zsűri tagjai:

  • Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója,
  • Vaslóczki Orsolya cukrászmester, a 2015-ös verseny győztese,
  • Bechmann György, Pataki Ádám cukrászmesterek,
  • Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf,
  • Gyurcsáné Kondrát Ilona dietetikus (MDOSZ),
  • Németh Dorottya fitnesz világbajnok, cukrászdatulajdonos,
  • és Kiss Anita, a 77 Elektronika marketing managere.
  • A verseny szakmai tanácsadója Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke
  • dietetikus koordinátora pedig Gölöncsér Adrienn.

A verseny főtámogatója a kezdetek óta a 77 Elektronika Kft., további támogatók: a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Magyar Diabetes Társaság. A győztes torták laboratóriumi elemzését az Eurofins Food and Feed Testing Hungary végzi.

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn