Óvd az egészséged, ellenőrizd  
 rendszeresen vércukorszinted  
 és vérnyomásodat 

Tudj meg mindent a helyes vércukor és vérnyomás-mérés lépéseiről, kérd a gyógyszerész segítségét ETALON patika partnereinknél!

Az alábbi gyógyszertárakban tanácsadással várnak gyógyszerész partnereink.

Clematis Gyógyszertár

Elhivatottan szeretem a munkám és boldoggá tesz, hogy tehetek azért, hogy a hozzánk fordulók egészségi állapota fennmaradjon vagy javuljon. Persze ehhez az is szükséges, hogy az emberek tegyenek az egészségükért, hisz ezzel elkerülhetők a komolyabb betegségek. A rendszeres önellenőrzés nagyon fontos, főként a vércukor és vérnyomás szint kontrollja. Minél hamarabb kiderül egy esetleges eltérés, annál könnyebben kezelhető.

Hol találod ezt a patikát? Cím: 1171 Budapest, Péceli út 188.

Kit kereshetsz, ha tanácsot szeretnél kérni: Kapsáné Dr. Mihálykó Tímea

Eötvös Patika

29 évvel ezelőtt, egy augusztusi napon nyitottuk meg az Eötvös Patikát. A szüleim szintén gyógyszerészek voltak vidéken, majd később itt is dolgoztunk, együtt. Jelenleg is egy nagyon jó csapattal dolgozom, amelynek a lányom is tagja. A gyógyszerészet egy nagyon szép pálya, ugyanis emberekkel, betegekkel foglalkozunk, gyógyítjuk, tanácsokkal látjuk el őket. Nagyon sokakat érint a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Az emberek úgy válhatnak ennek a rejtett kórnak az áldozatává, hogy nem is tudnak a létezéséről. A mi feladatunk megtanítani, megmutatni, segíteni az önellenőrzést, hogy az emberek minél pontosabb képet kaphassanak az egészségi állapotukról, esélyt adva a megelőzésnek vagy a gyógyulásnak.

Hol találod ezt a patikát? Cím: 1067 Budapest, Eötvös u. 16.

Kit kereshetsz, ha tanácsot szeretnél kérni: Dr. Kovács Zsuzsanna

Fodor Gyógyszertár

Ez egy családi vállalkozás, amit az Édesanyám indított el. Az ő hatására én is gyógyszerésznek tanultam és tovább folytattam a családi hagyományt. Azért szeretek gyógyszerész lenni, mert segíthetek másokon. Motivál a sikerélmény, vagyis, hogy visszajönnek hozzánk, tanácsot kérnek tőlünk. Fontosnak tartom az Etalon Patika programot, mert nagyon sokan élnek diabétesszel, ráadásul úgy cukorbetegek, hogy nem is tudnak róla. Én hiszek a prevenció erejébe, hiszem, hogy csak az egészséges gyerekekből lesznek egészséges felnőttek.

Hol találod ezt a patikát? Cím: 1142 Budapest, Erzsébet Királyné út 44.

Kit kereshetsz, ha tanácsot szeretnél kérni: Lukácsné Dr. Fodor Enikő

Szent Endre Gyógyszertár

A patikai életem ’91-ben kezdődött, ennek a patikának voltunk a konkurenciája egy kicsit odébb. Családi vállalkozásként indultunk, a keresztmamám szerettette meg velem ezt a pályát. Nagyon szeretek segíteni az embereknek és fontosnak tartom a prevenciót. Édesapám több mint 50 éve inzulinos diabéteszes. Mérnök emberként nagyon pontosan, precízen tartja az előírásokat, jelenleg 83 éves. Az ő példáját látva még inkább fontosnak tartom az időbeni, megfelelő tájékoztatást, hogy az emberek megértsék: akkor lesz eredményes a terápia, ha maguk is tesznek érte.

Hol találod ezt a patikát? Cím: 2000 Szentendre, Kanonok u 4.

Kit kereshetsz, ha tanácsot szeretnél kérni: Vargáné Dr. Hegedűs Ágnes

Szent Hedvig Patika

31 éve nyitotta meg a patikát a nagynéném. Mindig is családi vállalkozás volt, jelenleg a húgommal együtt vezetjük, már két éve. Nagyon fontosnak tartom a szűréseket és az önellenőrzést, ezért örömmel segítem a hozzánk fordulókat abban, hogy pontos információjuk legyen a helyes vércukor és vérnyomás-értékekről. Sajnos a családomban és az ismerőseim körében is sokakat érint a diabétesz. A hozzánk fordulók kérdéseiből úgy tapasztalom, hogy az embereknek kevés információjuk van a megelőzésről vagy a már kialakult betegség kezelésének lehetőségeiről. Örömmel állunk bárki rendelkezésére, aki felkeresi a Szent Hedvig Patikát.

Hol találod ezt a patikát? Cím: 1028 Budapest, Hidegkúti út 169.

Kit kereshetsz, ha tanácsot szeretnél kérni: Dr. Patakfalvi Gabriella

Korona Patika

Gyógyszertárunk 1876 óta működik Kiskunfélegyházán. A patika előző tulajdonosa az édesapám volt, tőle vettem át. A családunkban összesen 10 gyógyszerész és számos orvos van, mondhatni: az egész család „bolondul” az egészségügyért. Engem az izgalom, a változatosság és az vezetett a pályára, hogy minden probléma más, ugyanis mindig is vonzottak a bonyolult, nagyon nehezen megoldható helyzetek. A COVID-pandémia bizonyította, hogy a gyógyszerészeknek kiemelt feladata és szerepe van: egy orvos bezárhatja maga mögött az ajtót, egy gyógyszertár sosem. A rendszeres vércukorszint és vérnyomás ellenőrzést nagyon fontosnak tartom, ugyanis úgy a diabétesz mint a magasvérnyomás, nagyon alattomos betegségek, azonban ha időben észrevesszük akkor gyógyíthatjuk vagy megfelelően kezelhetjük.

Hol találod ezt a patikát? Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Korona utca 4.

Kiket kereshetsz, ha tanácsot szeretnél kérni:
Dr. Tóth Norbert, Tóthné dr Kiri Éva

Málnalevél Gyógyszertár

A leginkább motiváló a munkámban, hogy segíthetek az emberekenk. Sokszor vissza is jelzik ezt nekem, ami nagyon jól esik.
Született kismarosi vagyok, a településen korábban nem volt patika. Az egyetemi éveim alatt gyakran eljátszottam a gondolattal, hogy saját gyógyszertárat nyitok, méghozzá itt, Kismaroson. Sokat dolgoztam érte, tapasztalatokat szereztem, tanultam és képeztem magam, mígnem valóra vált az álmom: 9 évvel ezelőtt, november 4-én megnyithattam a Málnalevél Gyógyszertárat a szülőfalumban, ahol a hitvallásom és a legjobb tudásom szerint segíthetem az embereket. Megtisztelő, hogy „Kedvenc patikámnak”, „Az év patikájának” és „Az év gyógyszerészének” is válaszottak már, de számomra a legszebb sikertörténet, hogy a helyiek elfogadnak és szeretnek, s ha kérdésük van, hozzám fordulnak.

Hol találod ezt a patikát? Cím: 2623 Kismaros, Kossuth Lajos u. 16.

Kit kereshetsz, ha tanácsot szeretnél kérni: Kocsisné Dr. Balogh Annamária

Szent Mihály Gyógyszertár

Mindig is vonzott a gyógyítás, de az orvosi pályát nem éreztem magaménak. A gyógyszertárban is közel lehetek az emberekhez és segíthetek rajtuk, így ezt a hivatást válaszottam. A Szent Mihály Gyógyszertár 100 éves, én 21 éve dolgozom itt. Nagyon erős a kapcsolatom a betegekkel akik közül soan visszatérők: név szerint ismerjük őket és ragaszkodnak is hozzánk. A vércukor-értékek folyamatos ellenőrzését azért tartom fontosnak mert egyre szélesebb körben terjed a curkobetegség és megdöbbentő, hogy a 2-es típus is egyre fiatalabb korban jelentkezik. Számomra egyértelmű, hogy minden a megelőzésről kell, hogy szóljon, és ebben szívesen segítem, segítjük a betegeket.

Hol találod ezt a patikát? Cím: 2120 Dunakeszi, Bajcsy Zsilinszki utca 21.

Kit kereshetsz, ha tanácsot szeretnél kérni: Balogh Györgyné

Az ETALON Patika Program támogatói