Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

 

1%, hogy minél több felfedezett cukorbeteg jusson mihamarabb ellátáshoz!

Az idei kampány főszereplőit életből vett esetek közül választottuk ki.

Az első kép sztorija: Marcinak elszállt a súlya és a cukra is. Az „egy cseppes” szűrésen kiderült, hogy életében először vett részt vércukormérésen. Pedig a családban két cukorbeteg is van... Egy év múlva találkoztunk vele, lefogyott és a vércukra is jó diétával és mozgással. Segíts te is! Hogy minél több felfedezett cukorbeteg jusson mihamarabb ellátáshoz!
 

 

A harmadik kép sztorija:„Bejött az óvodánkba egy anyuka, hogy beírassa a gyerekét. Attól tartott, elutasítjuk, mert hallotta, hogy nem veszik fel a cukorbeteg gyerekeket. Megnyugtattam, hogy nálunk jó helye lesz a gyerkőcnek, mindenben segítjük, figyelünk rá. Az édesanya elsírta magát, percekig álltunk meghatottan. Aztán megkértem az Egy Csepp Figyelem Alapítványt, hogy minden óvónőnknek tartsák meg a Belevalók képzést. Elvégeztük mindannyian, és most már felkészülten várjuk a kislányt és minden cukorbeteg gyereket.”

Ajánld adód 1 %-át az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak, hogy ingyenes diabétesz képzésükkel, a Belevalókkal minél több pedagógust elérhessenek! Adószám: 18255858-2- 43

A negyedik kép sztorija: Diának egy ingyenes szűrésünkön mért magas vércukorszint hívta fel a figyelmét cukorbetegségére. Azóta megfelelő kezelést kap, megszületett harmadik gyermeke, és idén is nekünk ajánlotta adója 1%-át.

Segíts te is, hogy minél több felfedezett cukorbeteg jusson mihamarabb ellátáshoz!

 

Az ötödik kép sztorija: Kivel kóstolnád meg idén Magyarország Cukormentes Tortáját? A szerelmeddel? Vagy az anyósoddal? Esetleg a szomszéd cukorbeteg Józsi bácsit hívnád meg egy szeletre? Megígérjük, hogy idén is isteni lesz a győztes édesség. Az meg már csak hab lenne a tortán, ha addig te is segítenél, hogy tovább folytathassuk a programot. Segítesz 1% adóddal az Egy Cseppnek? Ajánld adód 1%-át az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak

A hatodik kép sztorija: Cukorbeteg vagyok, inzulint adok magamnak és vércukrot mérek naponta többször, de már megszoktam. A suliban néhány tanár nem érti, miért kell ennem az órán, volt, aki beírást adott vagy kiküldött a folyosóra. Anyáék átvisznek másik suliba, mert az ottani tanárok elvégeztek egy diabétesz képzést, és tudják, miről van szó.

Ajánld adód 1 %-át az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak, hogy ingyenes diabétesz képzésükkel, a Belevalókkal minél több pedagógust elérhessenek!
Te is segítesz 1% adóddal az Egy Cseppnek? Adószám: 18255858-2- 43

 

Amikor kiderül, hogy valakinek magas a vércukra, az esetek jelentős részében az érintett nem tudja, hogy mi vár rá, milyen ellátásban lehet része, és milyen szövődményeket kerülhet el, ha kézben tartja betegségét. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ezért létrehozott egy ingyenes, információs kiadványt. A „DIA útja” egy 39 éves, kétgyerekes anyáról szól, akinek az alapítvány ingyenes szűrésén magas volt a vércukorszintje. Egy ábra segítségével követhető, hogyan jut el DIA a szakszerű ellátásig, és milyen válaszutak elé kerül. Az alapítvány ezzel arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenki ellenőriztesse évente legalább egyszer a vércukorszintjét, és ha az érték eltér a normálistól, forduljon háziorvosához, aki tovább irányítja, ha kell, akár diabetológiára, szakorvoshoz.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a kiadványt mindenki számára elérhetővé teszi ingyenes szűrésein. A szervezet 2018-ban is járja az országot vércukor –, vérnyomás- és  koleszterinszint-méréssel. Ott leszünk népszerű fesztiválokon, családi- és egészségnapokon egyaránt.


Az időben felfedezett cukorbetegség jól kezelhető, és a szövődmények elkerülhetőek. Kérjük, segítsen adója 1%-ával vagy támogatásával, hogy akár az ön vércukrát is megmérhessük ingyenesen és vigyázhassunk az egészségére!

Az alábbi adatok szükségesek a rendelkező nyilatkozat kitöltéséhez:

Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Adószám: 18255858-2-43

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról

Adományát az alábbi bankszámlára is küldheti:
Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény: Sberbank Magyarország Zrt.

 

További információ a programról:
http://egycseppfigyelem.hu/programjaink/diautja

 

 

 

 

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról