Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

 

Egy Csepp Világnap
Ingyenes családi egészségnap

"Tartsa kézben diabéteszét!"

2016. november 27. BOK (Volt SYMA) Csarnok
1146 Budapest, Dózsa György út 1.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapján a népszerű fellépőkön kívül táncbemutatók, gyerekfoglalkozások, ugrálóvárak garantálták a jó hangulatot. A Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából Egészségpiaccal, ingyenes szűrésekkel, szakmai előadásokkal, diabétesz sétával  és tanácsadás is várták a látogatókat.

A felléápők között voltak a  Barátok közt szereplői, a Kiskalász zenekar az Eisberg támogatásával, a Csillagszemű Táncegyüttes, a Talamba Ütőegyüttes . Akusztikus koncertet adott a Halott Pénz énekese, Járai Márk (Halott Pénz), majd következett a Honeybeast, az X-Faktor énekesei és Zséda.

 

 

 

A nap folyamán több alkalommal tartották sorsolást a szervezők, az egyik tombola húzás során az X-Faktor 2016-os mentorai, Gáspár Laci és Puskás Peti közreműködtek. A két népszerű énekes Tóth Gabival kiegészülve egészségügyi szűréseken is részt vettek. De a műsorvezetők - Szellő István, Pataki Zita, Barabás Éva, Erős Antónia és D. Tóth András - is megmérették vérckor-, vérnyomás-, kolezsterin-szintjüket, sőt testösszetételmérésen is résztvettek.

 


Értékes nyeremények találtak gazdára a tombolasorsolásokon, a fődíj egy 2 személyes, repülős, nyugat-krétai nyaralás, 3 csillagos szállodában félpanzióval az IBUSZ felajánlásából, de kisorsolták a főtámogatói különdíjat, egy montain bike-ot is.

 

 

A csarnokban gyerekfoglalkozások, kóstolók és tanácsadások is zajlottak, az Egészségtérben pedig egész nap előadásokat hallhattak az érdeklődők. Délután a már hagyományos Diabétesz Séta végén megannyi lufit engedtek a magasba a résztvevők.

A hagyományok szerint volt Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesének kóstolója is, a rendezvény főtámogatója, a 77 Elektronika Kft jóvoltából.

 

 

 

 

A 2015-ös Egy Csepp Világnap összefoglalója itt olvasható

 

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról