Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

Sajtóanyagok

„Egy lépés az egészségért”

2017. 05. 12.

„Egy lépés az egészségért”

„Egy lépés az egészségért” elnevezéssel indul útjára a CIB Bank és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös programja, melynek különlegessége, hogy az egészségügyi mérések néhány napra a bank fiókjaiba költöznek. Az ország 16 CIB bankfiókjában egy-egy napon a betérők többféle ingyenes szűrés közül válogathatnak. A szűrőkörút május 15-én, hétfőn, kezdődik Budapesten a Károly körúti CIB bankfiókban. A szűrések pontos időpontja és helyszíne elérhető az egycseppfigyelem.hu oldalon.

A mozgásszegény, kevéssé egészségtudatos életmóddal, túlzott cukorfogyasztással összefüggő krónikus betegségek (elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás és koleszterinszint) előfordulása évről évre emelkedik. Ezeknek a betegségeknek a korai felismerése a megelőzésre való figyelemfelhívással, tájékoztatással és ingyenes egészségügyi szűrésekkel érhető el. A CIB Bank az élet minden területén, legyen az akár pénzügy akár egészségügy, segíti az olyan felelősségteljes döntések meghozatalát, mellyel az emberek életükben minőségi előrelépést érhetnek el. A CIB Bank ezért áll támogatóként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány mellé a 16 állomásos szűrőkörút megvalósításában, hogy segítsen a lakosság egészségtudatosságának növelésében.

Az „Egy lépés az egészségért” szűrőkörút ingyenes egészégügyi mérései, melyeket az Egy Csepp Figyelem alapítvány szakemberei végeznek, május 15-25., valamint június 12-22. között négy héten keresztül, hétfőtől-csütörtökig naponta egy-egy CIB bankfiókban bárki számára elérhetőek lesznek. Az alapítvány szakemberei az adott rendezvénynapon 10:00-16:00 óráig vércukorszint-, koleszterinszint- és vérnyomásméréssel, valamint testösszetétel-elemzéssel várják az érdeklődőket, de konzultációra is lesz lehetőség a helyszíneken.

A szűréseken átadott ismeretterjesztő kiadványba nem csak mérési eredményeiket jegyezhetik fel a résztvevők, de hasznos, a megelőzéssel kapcsolatos, információkat is olvashatnak elsősorban a cukorbetegség témakörében.

Az „Egy lépés az egészségért” szűrőkörút állomásainak pontos helyeit és időpontjait megtalálják itt!

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról