Terheléses cukor eredmények

Az orvos válaszolTerheléses cukor eredmények
Klára kérdezte ennyi ideje: 3 év
Tisztelt Doktorúr! Orvosi kivizsgálásra kezdtem bele az elmúlt évben, mert sorozatos (3x) vetélésen vagyok túl. 1 gyermekem van már. Januárban még normál vércukorszintet mértek éhgyomorra (4,7), augusztusban egy terheléses vizsgálaton az alábbi eredményeket kaptam:
éhomi: 6,7mmol/L inzulin: 17,09uU/mL
60p : 4,1mmol/L inzulin: 9.94uU/mL
120p : 7,3mmol/L inzulin: 35,22uU/mL Az értékek elég furának tűntek, egy diabetológussal beszéltünk aki szerint felcserélhették az értékeket. Viszont most novemberben elmentem újra, ekkor vettek mintát újjbegyből és az 6,5 vércukrot mért. (sajnos az eredmények még nincsenek meg) Ez akkor azt jelentheti, hogy a korábbi mérés is helyes és az éhgyomri értékem a megengedettnél magasabb. A 60 percers mérésnél  viszont leeshet mind a vércukor érték mind az inzulin érték? Válaszát előre is köszönöm!
orvos válaszolt 3 év korábban
Kedves Klára! Ha az éhgyomri vécukor értéke 6.1 v. feletti, azt prediabetest jelent, elhízás mellett kezelendő. Az inzulinszintekre olyan óriási figyelmet nem érdemes fordítani, mert sajnos az inzulinszintek mérésében elég nagy a fluktuáció a laborok között, de néha még egyes laborokon belül is.  Kis dr.