Újabb nemzetközi KiDS webináron voltunk

Ismét webináron vettünk részt, amelyet a Nemzetközi Diabetes Szövetség (International Diabetes Federation, IDF) tartott elsősorban azon nemzetek képviselőinek, akik országukban a KiDS programot elviszik az általános iskolákba.

Az IDF és az ISPAD (Gyermek- és Serdülő Diabetes Nemzetközi Társasága) által megrendezett online eseményen ezúttal a diabétesszel élő gyermekek és családjaik mentális egészsége került az előadások középpontjába.

Az előadók között neves gyermekgyógyász- pszichológus professzor, endokrinológus, tapasztalt pedagógus és érintett szülő is szót kapott.

A cukorbetegséggel való együttélés érzelmileg és mentálisan megterhelő lehet. A folyamatos önmenedzselést olykor stresszes, kihívásokkal teli és frusztráló az érintett gyermekek és családjuk számára. Ezenkívül a cukorbetegséggel kapcsolatos tévhitek megbélyegzéshez és diszkriminációhoz vezethetnek a vele élő emberekkel szemben. Ezekről a kihívásokról és azokra adott megoldási javaslatokról szóltak az online előadások, melyből mi is sokat tanultunk.

Az IDF által létrehozott és alapítványunk által adaptált KiDS képzési programokat idén ősszel is szervezzük.

A KiDS világszerte a Sanofi támogatásával valósul meg.   

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon