Szentivánéji Álom – Ízletes országtorta hozzáadott cukor nélkül

A pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat hozzáadott cukor nélkül készült alkotása, a Szentivánéji Álom nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája 2020-as versenyét. A győztest Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón jelentették be a Magyarország Tortájával és a Szent István napi kenyérrel együtt.
A Szentivánéji Álom nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém teszi teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy.
Az édesség a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kcal-t tartalmaz, ezért a cukorbetegek számára jó választás lehet. Laboratóriumi vizsgálatait a WESSLING Hungary független laboratórium végezte.
A Szentivánéji Álom készítője fődíjként egy Beurer Health Manager csomagot vehetett át a Beurer Medical Hungary Kft. jóvoltából. „A leginnovatívabb recept” különdíjat a 77 Elektronika Kft. felajánlásával a monori Ami Süti érdemelte ki az Ami Pisztácia versenyművel.
Különdíjban részesítette a Diabess-Györgytea a legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült torta készítőjét, az elismerést a Virág Cukrászda és Kávéház Szeged érdemelte ki a berkenyét tartalmazó Mogyorócskával.
Magyarország Tortája a Curiositas lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda készített. A két győztes tortát a nagyközönség augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában megkóstolhatja.

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon