Mediaunió 2022: mi is csatlakoztunk

Ha meg tudnánk számolni, hány olyan sztorit hallottunk, amikor egy “cukros rosszullétet” nem tudott értelmezni a környezet: a bajban levő diabéteszeshez nem mennek oda az utcán, nem mernek segítséget adni az emberek. Ezért is csatlakoztunk a Médiaunió idei kampányához: a segítségnyújtás fontosságához.

A Médiaunió 2022-es kampánya a segítségnyújtás fontosságáról szól. A kezdemlényezés célja, hogy minél többen merjenek segíteni, ismerjék fel a tüneteket, tartsák karban elsősegélynyújtási tudásukat, hiszen ezzel több ezer magyar ember életét menthetnénk meg közösen évente.

Médiaunió kampány 2022

Miért gondolkodjunk az elsősegélynyújtásról „másként”?

  • …nemcsak a mentősök vagy a kórházi dolgozók tudnak elsősegélyt nyújtani, „másként” is lehet életet menteni, és bárki képes lehet rá – nem kell hozzá fehér köpeny!
  • …nem szabad, hogy a többiek bizonytalansága és közömbössége elriasszon – te lehetsz más és cselekedhetsz “másként”.
  • …nemcsak a számítógépen, a játékokban, a virtuális világban menthetsz életet – hanem “másként”, a való életben is. Légy bátor!


Mit tehetsz most azonnal?

Első lépésként töltsd le az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációját és ha már tudsz újraéleszteni, csatlakozz a SZÍV City applikáció életmentő közösségéhez! Jelentkezz véradónak! Kövesd a kampányt a Médiaunió YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán további információkért, hogy megtudd, mit kell tenned, ha valaki melletted rosszul lesz!

Partnerek

A kampányt szakértő partnerként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Vöröskereszt, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, az Országos Vérellátó Szolgálat, a Strokeinfó Alapítvány, az UNICEF Magyarország és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata segíti.

Az elmúlt években a Médiaunió Alapítvány felszólalt a tanárok nagyobb megbecsültségéért, fellépett az élelmiszer-pazarlás ellen és többek között az egészségügyi szűrések fontosságáról is kampányt indított. A Médiaunió alapítói és tagjai térítésmentesen, pro bono támogatják értékes reklámfelületeikkel és szerkesztőségi tartalmakkal az egész évben zajló, országos társadalmi célú kampányok létrejöttét. 

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon