Magyarország Cukormentes Tortája: új zsűritagok

Két új zsűritag került be a Magyaroszág Cukormentes Tortája versenyünk döntőbizottságába: Széchy Eszter, dietetikusunk és Barna László, a a Zsolnay Kávéház cukrászatának vezetője.

Idén is megrendezzük a Magyarország Cukormentes Tortája versenyünket. Olvassátok el, mi a két új zsűritagunk szakmai hitvallása.

“A Zsolnay Kávéházban hagyomány a francia monodesszertek mentes választéka. Bár magam is több éve készítem ezeket a különleges és egészséges édességeket, a »mentes« süteménykészítés fortélyát én is mind a mai napig tanulom. Örülök, hogy részese lehetek annak az elkötelezett munkának, amellyel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány évről-évre összehozza azt a szakmai közeget (cukrászokat, dietetikusokat), akikkel a cukrászat ezen ágában is együtt fejlődhetünk.”

Barna László, a Zsolnay Kávéház cukrászatának vezetője

“Cukorbetegséggel együtt élő dietetikusként az egyik legfontosabb számomra, hogy egy-egy tanácsadás alkalmával a páciensek megértsék, hogy az állapotuknak megfelelő étkezés ideális esetben nem a lemondások halmaza, hanem a lehetőségek tárháza. Az ízek és az illatok egyúttal emlékek is, az asztal körül együtt töltött idő pedig fontos kapcsolódási pont. Ezért is fontos minden olyan kezdeményezés, ami a diagnózist követően is teljessé tudja tenni az életünket és ami által egy kicsit talán hatással lehetünk a környezetünk egészségtudatosságára is.”

Széchy Eszter, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon