Magyarország Cukormentes Tortája konzultáció

Kíváncsi vagy, mi zajlik a tortaverseny konzultációján? Jöjjön néhány kulisszatitok! Azok a cukrászok, akiknek a tortája bekerült a #MagyarországCukormentesTortája döntőjébe (idén 6 torta), ilyenkor kapnak lehetőséget, hogy a zsűri elnökével, a verseny szakmai tanácsadójával és a dietetikusokkal „beszélgessenek” a tortájukról.

A kreációkat rétegről-rétegre újra megkóstolnak és végig elemeznek a szakemberek. A szigorú dietetikusok rendszerint elmondják, még hány kalóriát kell csökkenteni, mennyi szénhidrát mennyiség az ideális, mi az az érték, ami fölé egyáltalán nem mehet egy szelet.

A cukrász tanácsadók segítenek abban, hogy ezeken az értékeket milyen technikával lehet még csökkenteni. Ehhez milyen összetevőket kellene kicserélni, módosítani, az ízvilág milyen finomhangolást kíván, miért jó vagy nem jó a díszítés, és van-e probléma a felverttel (piskóta) vagy a mousse-szal, jó-e a gyümölcspüré állaga.

Az is szóba kerül, hogy ha a torta nyer, hogyan válhat alkalmassá a sorozatgyártásra, beszerezhetők-e minden cukrász által az összetevői. Hiszen a győztes tortát augusztus 20-a után az ország több száz cukrászdája készíti és árusítja majd.A zsűri tagjai természetesen csak javaslatokat tesznek, a cukrászok ezekből az ajánlásokból végül azt fogadnak el, amit jónak látnak.

Nemsokára jön a döntő, mi is kíváncsian várjuk, melyik torta lesz végül a legfinomabb!

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon