Magyarország Cukormentes Tortája 2023 Konzultáció

Csütörtökön megtartottuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőseivel közös konzultációt. Ezen az alkalmon a cukrászok lehetőséget kapnak arra, hogy a zsűri elnökével, a verseny szakmai tanácsadójával és a dietetikussal egyeztethessenek a tortájukról.

Ilyenkor a szakemberek a 6 kiválasztott süteményt rétegről-rétegre újra megkóstolják és kielemzik. Szó esik arról is, hány kalóriát kell csökkenteni, mennyi szénhidrát mennyiség az ideális, mi az az érték, ami fölé egyáltalán nem mehet egy szelet. A cukrász tanácsadók segítenek abban, hogy ezekek az értékeket milyen technikával lehet még csökkenteni, ennek érdekében milyen összetevőket érdemes kicserélni, módosítani, az ízvilág milyen finomhangolást kíván, miért jó vagy éppen nem jó a díszítés, és van-e probléma a felverttel (piskóta) vagy a mousse-szal, jó-e a gyümölcspüré állaga és ehhez hasonló kérdéskörök.

Megbeszélik, hogy ha az adott torta nyer a versenyen, hogyan válhat majd alkalmassá a sorozatgyártásra, beszerezhetőek-e minden cukrász által az összetevői. Ez azért fontos, mert a győztes tortát augusztus 20. után az ország több száz cukrászdája készíti és árusítja majd. (Így mindenkinek lehetősége lesz megkóstolni!

A zsűritagjok természetesen csak javaslatokkal állnak elő, a cukrászok ezekből az ajánlásokból végül azokat fogadják el, amelyeket jónak látják.

Hamarosan elérkezik a döntő időpontja is, mi már kíváncsian várjuk, melyik torta lesz végül a legfinomabb!

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon