Magyarország Cukormentes Tortája 2024 Konzultáció

Megtartottuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőseivel közös konzultációt, amikor is a cukrászok lehetőséget kapnak arra, hogy a zsűri elnökével, a verseny szakmai tanácsadójával és a dietetikussal egyeztethessenek a tortájukról.

Mi is történik ezen a konzultáción?

A szakemberek a 6 kiválasztott cukormentes tortát újra kóstolják és rétegről-rétegre kielemzik. Szó esik arról is, hány kalóriát kell csökkenteni, mennyi szénhidrát mennyiség az ideális, mi az az érték, ami fölé egyáltalán nem mehet egy szelet. A cukrász tanácsadók segítenek abban, hogy ezekek az értékeket milyen technikával lehet még csökkenteni, ennek érdekében milyen összetevőket érdemes kicserélni, módosítani, az ízvilág milyen finomhangolást kíván, miért jó vagy éppen nem jó a díszítés, és van-e probléma a felverttel (piskóta) vagy a mousse-szal, jó-e a gyümölcspüré állaga.

Azt is átbeszélik, hogy ha az adott torta lesz a verseny nyertese, hogyan válhat alkalmassá a sorozatgyártásra, beszerezhetőek-e minden cukrász által az összetevői, hiszen a győztes tortát augusztus 20. után az ország több száz cukrászdájában készítik és árusítják majd.

Mi már izgatottan várjuk, hogy a közelgő döntőnek mi lesz az eredménye!

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon