Magyar Ízek Utcája sajtótájékoztató a Várkert Rakparton

Magyarország legnagyobb gasztronómiai seregszemléjét a Magyar Ízek Utcáját idén 12. alkalommal rendezik meg a Várkert Bazárnál Szent István napja alkalmából.

A hagyományosan három napos rendezvényen az ünnepi hétvégén a Kárpát-medence magyar és nemzetiségi ételei, alapanyagai kapnak főszerepet.

Az idei év kiemelt termékei a gabonafélék lesznek, ezzel hívják fel a figyelmet a legfontosabb élelmiszer alapanyagunkra, és arra a sokszínűségre, ahogy jelen van gasztrokultúránkban.

Magyarország születésnapján itt debütál Magyarország Tortája és Cukormentes Tortája.

A Magyarország Tortája címet idén Karikó Orsolya (Vanília & Gelarto Kézműves Cukrászat, Nagykőrös) kreációja, a „Huncut szilva herceg” fantázianevű torta viselheti.

A 2012 óta minden évben meghirdetett Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei győztesét a Nagyi kedvencét szintén megkóstolhatja a nagyközönség.

A Nagyi kedvence szeletenként mindössze 233,8 kalóriát és 11,9 gramm szénhidrátot tartalmaz. Nincs benne sem hozzáadott cukor, sem gabonaliszt és csak mérsékelten emeli a vércukorszintet. Az egészséges életmód híveinek nagy kedvence lehet, és cukorbetegek is fogyaszthatják tízóraira, vagy ebéd mellé desszertként. A tortát a Virág Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere, Gyuris László álmodta meg.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is ingyenes vércukorméréssel várja a látogatókat mindhárom napon a Magyar Ízek Utcáján a verseny főtámogatója, a magyar fejlesztésű Dcont vércukormérő készülékeket gyártó 77 Elektronika Kft jóvoltából, de lesz vérnyomás- és testösszetételmérés is a Beurer Medical Hungary Kft. támogatásával.

A Magyar Pékszövetség rangos szakmai versenye hozza el idén is győztes termékeit, az innovatív és a hagyományos receptúrák verseny-termékeit állítják ki a várkertnél. Így a Szent István napi kenyér, az innovatív kategória győztes terméke és a „sétáló sütemény” új kategória győzteseit.

Hagyományosan idén is kiemelt figyelem jut a családosokra. A legfiatalabb látogatóknak is lesznek programok az Aprónépek Vigadóját a Várkert Bazár multitermében. A programokról részletek hamarosan a https://magyarizekutcaja.hu/ honlapon.

A Magyar Ízek Utcája (MIU) a Döbrentei tértől a Clark Ádám térig, a Várkert Rakparton várja vendégeit. A tortákat a Várkert Bazár Rendezvényterménél árusítják majd a cukrászok, és idén elmondható, hogy valamennyien korábbi vagy idei Magyarország Tortája vagy Cukormentes Tortája győztes. Tehát a minőség garantált.

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon