Íme a Kikelet, a 2023-as Magyarország Cukormentes Tortájának receptje! Süsd meg te is otthon!
Minden évben a blogunkon tesszük közzé a receptet: a Kikelet elkészítési módját itt találjátok!
A tavalyi győztes tortát a makói Papp Cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia készítette. A győztes cukrász frissítő harmóniára törekedett a kreáció megalkotásakor. A tortát egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és egy leheletnyi levendulával alakította ki a tökéletes összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült mandulás, citromos piskóta tesz teljessé. A „Kikelet” íz és színvilága a tavaszi jókedvet, a természet újjáéledését idézi fel, mely a díszítésnél is megjelenik.
A Kikelet szeletenként 236,8 kcal-t és 11,8 g szénhidrátot tartalmaz, vagyis a cukorbetegek számára is jó választás lehet – de mindenkinek ajánljuk, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt.
A Magyarország Cukormentes Tortája programunkról mindent megtaláltok itt.
