Kéklufi kihívás Bettivel

Szabari Bettina 17 éve cukorbeteg. Amellett, hogy nagyon odafigyel saját magára, még arra is van energiája, hogy az alapítványnak segítsen az egycseppes projektekben. Nézd meg a vele készült Kéklufi kihívás videónkat, amelyben magáról és a diabéteszről beszél.

“Amikor végzős gimnazista voltam, akkor az egyik tanár azért lobbizott, hogy egy külön teremben, a többiektől elszeparálva írjam meg a vizsgákat, mert attól félt, hogy ha esetleg rosszul lennék, akkor megzavarnám a többi diákot. Nagyon bántott, hogy nem kérdezett és nem kommunikált” – meséli Bettina, aki 17 éve cukorbeteg. – “Nagyon fontos, hogy az emberek megértsék: a diabétesz kezelése tényleg olyan, mintha folyamatosan egyensúlyoznánk egy lufit a levegőben, minden nap, életünk végéig.” 

A DIAB Mindennapok vloggerei is csatlakoztak #keklufikihivas kampányhoz, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy a diabétesz napi szintű menedzselése folyamatos figyelmet igénylő, összetett feladat, mintha egy lufit kellene folyamatosan a levegőben tartani. És miért pont egy lufi? Mert mindenki tudja, hogy milyen illékony, sérülékeny: néha bizony elszáll, ha nem figyelünk rá, vagy nem tartjuk kézben… Akárcsak a diabétesz. Készítsd el Te is a saját kéklufis videódat, töltsd fel a közösségi oldalakra és hívd fel te is környezeted figyelmét a diabétesszel élőkre!

Készítsd el Te is a saját kéklufis videódat, töltsd fel a közösségi oldalakra és hívd fel te is környezeted figyelmét a diabétesszel élőkre! 

Kéklufi kihívás Szabari Bettivel

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon