Megjelent a Magyarország Cukormentes Tortája 2023-as versenykiírása

Az egészségtudatos és korszerű táplálkozás melletti elköteleződés jegyében, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezésére és a Magyar Cukrász Ipartestülettel együttműködésben idén is elindul a Magyarország Cukormentes Tortája verseny.

Kattints a programoldalunkra a 2023-as versenykiíráshoz!

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt tíz éve azért hoztuk létre, hogy felhívjuk a figyelmet arra: lehet olyan ízletes édességeket is fogyasztani (és készíteni), amelyek nem tartalmaznak finomított lisztet, hozzáadott cukrot, illetve semmilyen tartósítószert és adalékanyagot sem. A program célja még a cukrászok egészségtudatos táplálkozás iránti elkötelezettségének erősítése, valamint új, hozzáadott cukor nélküli receptek és technológiák bevezetése a cukrászatokba.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny a profi cukrászoknak szól (ha hobbicukrász vagy, kattints a Háziversenyünkre!). A verseny nyílt, olyan cukrászok is pályázhatnak, akik nem ipartestületi tagok. 

Pályázni minden évben csak olyan tortával lehet, amely megfelel a vonatkozó rendeletben szereplő, hozzáadott cukrot nem tartalmazó kategóriának. hogy egy édesség ennek megfelel-e, azt a program dietetikusa bírálja el a beküldött recept alapján, a győztes tortát pedig független élelmiszerlaboratóriumban vizsgálják be. A győztes és további döntős torták készítői díjazásban részesülnek. 

A győztes tortát minden évben július végén, augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először, a Magyar Ízek Utcájában. Ezt követően a Magyarország Cukormentes Tortája az ország számos cukrászdájában kapható.

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon