IDF kerekasztalon vettünk részt

A világ számos országának szakemberei mellett mi is részt vettünk a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) online kerekasztal-beszélgetésén. A téma a KiDS program volt, gyakorlati tanácsokkal arról, hogyan lehet az aktív mozgást és a sportot bevinni az iskolákba.

Nemrég írtuk, hogy rólunk és sikeres diabétesz képzéseinkről szóló cikk jelent meg a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (International Diabetes Federation) honlapján a sikertörténetek között.

Most újabb nagyszerű kezdeményezésnek lehetünk részesei. A napokban a Nemzetközi Diabetes Szövetség webinárjában a világ számos országának szakemberei mellett az Egy Csepp Figyelem Alapítvány képviselője is részt vett. Mi szinte valamennyien a KiDS programot valósítottuk meg országunkban, mely a cukorbetegség kezeléséről és megelőzéséről szóló ismeretanyagot nyújt a gyermekek, szülők és tanárok számára.

A webinárban az IDF képviselőin kívül a 2024 párizsi olimpia szervező bizottságának egyik tagja is felszólalt. Az online kerekasztal beszélgetésben olyan jó példákat mutattak be, milyen módon lehet az aktív mozgást és a sportot bevinni az iskolákba.

Nem lehet elég korán elkezdeni a tudatos gondolkodást a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséért. Már a kisgyereknél érdemes tudatosítani, hogy a mozgás az egészség megőrzés egyik alappillére, mindemellett a tanulási paramétereket is jelentősen javítja a rendszeres testmozgás.

Az IDF által létrehozott és alapítványunk által adaptált KiDS képzési program szeptember második felében folytatódik Magyarországon.

A KiDS világszerte a Sanofi támogatásával valósul meg.   

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon