Figyelem, pedagógusok!

Az új tanévben elindultak az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjai szervezésében a diabétesz képzések, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szakemberei, munkatársai bonyolítanak le. A DiaPed-Belevalók érzékenyítő továbbképzéseken többszáz pedagógus vesz részt országszerte.

Az oktatáson való részvételt minden pedagógusnak ajánlják, aki szeretne többet tudni a cukorbetegségről, a diabéteszes gyerekek mindennapjairól és arról, milyen segítséget tudnak adni a szülőknek, gyerekeknek az iskolában.

Az ősszel elinduló, szintén az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjai által hirdetett és szervezett DiabMentor szakmai továbbképzésekkel 15 helyszínén is az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szakemberei és munkatársai közreműködnek. Ez az új program a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2021. szeptember 1-jétől hatályos módosítása szerint a diabéteszes gyermekek segítését végző pedagógusokat készíti fel arra, hogy a tanultak után megfelelően el tudják látni feladataikat, a jogszabályban szereplő előírásoknak szerint.
További részletek és regisztráció az Oktatási Hivatal oldalán!

A képzésekkel kapcsolatban érdeklődni lehet a diabetes@oh.gov.hu email címen is.

A Belevalók programunkról bővebb információt honlapunkon talál.

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon