Félszáz diabétesz képzés a cukorbeteg gyerekekért

Az Oktatási Hivatal felkérésére fejlesztettük a DiabMentor programot, mely a diabéteszes gyerekeket segítő pedagógusoknak szól. Idén ősszel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 46 különböző diabétesz gyakorlati továbbképzést bonyolított le pedagógusok számára, ezek közül 15 helyszínre jutottunk el a DiabMentorral, de a szintén általunk fejlesztett Belevalók és a Cukor Suli képzésekkel is jártuk az országot az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjaival együttműködve. A gyakorlatokon már több mint 3 600-an vettek részt.

Szeptembertől elérhető a DiabMentor elméleti képzési anyaga is az Oktatási Hivatal által biztosított informatikai felületen, melyet az általunk felkért szakemberek készítettek el, a szakma által elismert lektorok hagytak jóvá, és eddig csaknem 3000 pedagógus végezte el. Minden intézménynek, ahonnan érkeztek a pedagógusok a DiabMentor képzésre 1-1 Dcont ®  ETALON vércukormérő készüléket juttatunk el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. jóvoltából.

Az őszi programsorozat mellett az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán is megtartottuk szokásos Belevalók érzékenyítő képzéseinket, hogy a jövő tanítói és óvodapedagógusai is tisztába legyenek a cukorbeteg gyerek körüli teendőkkel.

Az előadók és gyakorlatvezetők minden fontos, a diabéteszes gyermekek mindennapjait érintő témára kitértek az 5 órás gyakorlati kurzus alatt. A pedagógusoknak a képzést követően is biztosítjuk azt, hogy feltehessék kérdéseiket honlapunkon: https://egycseppfigyelem.hu/kapcsolat/

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon