Főzz, sétálj, szűrj sztárokkal az egészségedért!

Egy Csepp EgészségFeszt elnevezéssel idén rendhagyó módon rendezzük meg hagyományos Diabétesz Világnaphoz kötődő rendezvényünket.

Egy Csepp EgészségFeszt online november 9 – 15. között a diabétesz és az egészségmegőrzés jegyében: egyedülálló online rendezvénysorozatot indítottunk, ahol egy héten át minden az egészségről szól!

Online programjainkon különféle, az egészséges életmódról, gasztronómiáról, sportról és cukorbetegségről szóló videókkal, beszélgetésekkel és élő műsorokkal várunk Facebook oldalunkon és Youtube csatornánkon Egészség – Táplálkozás – Mozgás – Lélek – Tudomány témakörökben.

Élő műsoraink központi helyszíne a MOM Park Bevásárlóközpont 1. emeletén felállított mobil stúdió, ahonnan november 11 – 15-ig, azaz szerdától vasárnapig délutánonként élő, streamelt adással jelentkezünk Erős Antónia, Barabás Éva, Szellő István, Solti Ádám és Tokár Tamás műsorvezetésével, egyebek mellett lesznek egészség-talkshow-k hírességek, cukorbeteg résztvevők, orvosok és dietetikusok részvételével, valamint bemutatkozik a virtuális Teddy Maci kórház, ahol orvostanhallgatók a „diabétesz ambulanciát” mutatják be a gyerekeknek.

A beszélgetések a tudomány legújabb eredményeit, a cukorbetegség kezelésének jövőjét is érintik. Körbejárjuk a lélek egyensúlyát, egészségét érintő kérdéseket is, érintve a koronavírus-járvány hatását, és fiatal diabétesszel élők osztják meg tapasztalataikat mindennapjairól.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége közreműködésével megvalósított színvonalas dietetikai-talkshow-k és tanácsadások mellett a Kötény-staféta videós kihívás is tartogat meglepetéseket, egyebek mellett olyan hírességek főznek konyhájukban, mint Pataki Zita, Csonka András, Peller Anna, Németh Kristóf. Az Egy Csepp EgészségFeszt programjaiban közreműködik még a népszerű televíziós sorozat, a Barátok közt szereplői is.

Az adásokat élőben közvetítjük a Facebook csatornánkon!

A járványügyi előírások betartása mellett ingyenes vércukor- és vérnyomásméréssel is várjuk a látogatókat!

A MOM Parban a Kék Kör Túra játék “főszereplője” a mobil stúdió mellett felállított gyaloglópad lesz, melyen az érdeklődök a programok ideje alatt sétálhatnak. A cél a kilométerek gyűjtésével az Országos Kékkör távjának, a mintegy 2550 km-nek a megtétele. Ez a mozgásos tevékenység az Erős Antónia által az elmúlt 15 évben vezetett Diabétesz Séta koronavírus-járvány miatt átalakított változata.

A Kék Kör Túra játékhoz nem csak a bevásárlóközpontban lehet csatlakozni, az aktivitás a szerkesztőségekben, valamint rádiós és televíziós stúdiókban is megjelenik, de bárki kapcsolódhat hozzá egy online közösségi kihívás keretében. A megtett kilométereket november 15-én, vasárnap, a programsorozat végén összesítjük!

A részvétel minden programunkon ingyenes!
A részletes programért kattints az esemény weblapjára: www.egycseppegeszsegfeszt.hu

• Az Egy Csepp EgészségFeszt főtámogatója a magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékcsaládot gyártó 77 Elektronika Kft.

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Beurer, Sanofi, Novo Nordisk, Astra Zeneca, Medtronic, Doktor24

• Partnerek: MOM Park, Magyar Diabétesz Társaság, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Magyar Szabadidősport Szövetség, Magyar Természetjáró Szövetség, Hegyvidéki Önkormányzat

Médiapartner: Story, RTL, Patika Magazin

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon