Jön az Egy Csepp EgészségFeszt!


November 8. és 14. között rendezi meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az idei Egy Csepp EgészségFesztet elsősorban az online térben és szerdától vasárnapig a MOM Park Bevásárlóközpontban. A programsorozat vasárnap egészségnappal zárul a Millenárison, ahol a részvét
ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


November 14-én, vasárnap egészségnappal várja az érdeklődőket az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Budapesten, a Millenárison. Reggel 9 óra és 18 óra között a látogatók csaknem 10 ingyenes szűrővizsgálaton és tanácsadásokon vehetnek részt, egyebek mellett a következőkön: vércukormérés, vérnyomás- és véroxigénszint mérés, tápláltsági szűrés, melyet Inbody testösszetétel elemző készülékkel végeznek a szakemberek, fogászati szűrés, hallásvizsgálat, diabetológiai és életmód tanácsadás és táplálkozási tanácsadás.

Játékok a gyerekeknek, és séta Erős Antóniával

A szervezők a gyerekek számára is készülnek különféle játékokkal, mint a KiDS ugróiskola, memóriajáték, Okostányér, Teddy Maci Kórház, ahol orvostanhallgatók macikat gyógyítanak a gyerekekkel, sport-és ügyességi játékok, Minisziget egészen apróknak és további meglepetések.
A diabétesz világnap tiszteletére a cukorbeteg kluboktalálkozón előadások, tanácsadások lesznek. Az Egy Csepp Moziban a Sztárok a konyhában videósorozat megtekintésére nyílik lehetőség, A programba bekapcsolódnak diabéteszes vloggerek is.

A Diabétesz Sétát ezúttal kétszer rendezik meg: 12:00-kor indul az első kör, majd 15:00-kor a második, melyeket Erős Antónia vezet. Az eseménnyel idén az inzulin felfedezésének 100. évfordulójára emlékezünk.

Az Egy Csepp EgészségNap főtámogatója a 77 Elektronika Kft., támogatója a Miniszterelnökség, családokért felelős tárca nélküli miniszter. Műsorvezetők: Erős Antónia és Szellő István A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, és védettségi igazolvánnyal látogatható.

Online programok egész héten és Kék Kör Túra közösségi kihívás

Az Egy Csepp EgészségNap mellett november 8-14. között zajlik a tavaly is nagy sikerrel futó Egy Csepp EgészségFeszt, az alapítvány programsorozata az online térben webinárokkal egészségmegőrzésről, cukorbetegségről szakemberektől, dietetikai tanácsadással, Kék Kör Túra online közösségi kihívással, nyereményekkel. A programok idén is tematikus besorolást kapnak, melyek a következők: Egészség – Táplálkozás – Mozgás – Lélek – Tudomány. Az egyes témákhoz kapcsolódó programelemek követhetőek lesznek egy virtuális műsorújság segítségével az egycseppfigyelem.hu weboldalon és a közösségi csatornákon.

Az online programok mellett kitelepüléssel lesz jelen az alapítvány a MOM Park Bevásárlóközpontban. Az alsó szinten a főtámogató 77 Elektronika, a Beurer és a Novo Nordisk jóvoltából ingyenes szűréseket – vércukorszint-, vérnyomás- és véroxigénszint mérést – biztosítanak az alapítvány szakemberei, valamint lesz tápláltsági szűrés Inbody testösszetétel elemző készülékkel minden délután.

Idén is lesz Kék Kör Túra, melynek egyik “főszereplője”, egy gyaloglópad áll majd a nagyközönség rendelkezésére. Az érdeklődök a szűrések ideje alatt sétálhatnak rajta a járványügyi előírások betartása mellett. A cél a „kilométerek gyűjtése” a futópadon. De nem csak a bevásárlóközpontban lehet bekapcsolódni a játékba, egy online közösségi kihívás keretében bárki csatlakozhat. A Kék Kör Túráról az Egy Csepp Figyelem Alapítvány weblapján és közösségi oldalain találnak részleteket. A megtett kilométereket vasárnap este, a programsorozat végén összesítjük, és nyereményeket sorsolunk ki a résztvevők között. A cél az Országos Kékkör távjának, a 2550 km-nek a megtétele. Tavaly sikerült teljesíteni a távot, sőt, jóval meghaladta az elvárásokat a résztvevők aktivitása. A kék kör a cukorbetegség egyezményes jele, az ENSZ és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség kezdeményezésére. Így a Kék Kör Túrával, akárcsak a vasárnapi Diabétesz Sétával az alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért és a szövődmények kialakulásának elkerüléséért,
késleltetésért, valamint, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a
jobb vércukorértékeket jelentheti.

Részletes program és regisztráció hamarosan az egycseppegeszsegfeszt.hu aloldalon!

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon