DiabMentor Kaposváron

Ezúttal Kaposváron oktatott DiabMentor csapatunk! Az Oktatási Hivatal felkérésére fejlesztett program a diabéteszes gyermekek iskolai és óvodai ellátását végző pedagógusokat készíti fel arra, hogy minden helyzetben tudják, hogyan segítsenek kis mentoráltjaiknak. A mostani oktatási helyszínen is mintegy 100 pedagógust tanítottunk a feladatokra.

Feburár 9-én indult újra DiabMentor programunk, amelyben segítséget adunk azoknak a pedagógusoknak, akik diabétesszel élő gyermekekkel foglalkoznak. A képzésre

ITT LEHET JELENTKEZNI!

Eddig több ezer pedagógus vált már diabmentorrá.

A DiabMentor továbbképzésben azok a pedagógusok részesülnek, akik a diabéteszes gyermekek intézményi ellátásának javításáért felelnek. Az Oktatási Hivatal felkérésére az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szakemberei állították össze az elméleti és a gyakorlati tananyagot, és készítik fel a pedagógusokat a DiabMentor állomásain. A továbbképzésen a pedagógusok ilyen és ehhez hasonló gyakorlati tudást kapnak : hogyan kell vércukrot mérni, melyek a rosszullét jelei egy cukorbeteg gyereknél, hogyan adják be az inzulint. 

Alapítványunk a tudásanyag kiegészítéseként egy gyermekeknek és felnőtteknek szóló interaktív 3 dimenziós betegút fejlesztését is elkezdték. Az interaktív ismeretterjesztő anyag azt szemlélteti, hogy milyen utat jár be egy diabéteszes gyermek a betegség felfedezésétől a diabétesz gondozókon át a cukorbeteg mindennapokig. Nem csak az érintett gyerekeket fogadó intézmények pedagógusai számára lesz hasznos ez a tudásanyag, de a frissen diagnosztizált 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek és szüleiknek is segítség lehet. A betegút elkészítésének támogatója a Kulturális és Innovációs Minisztérium.


Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon