Belevalók sztori

A 32 éves anyukával az egyik borsodi oviban közölték: vigye a kislányát a speciális csoportba, ahova a fogyatékos gyerekek járnak, mert a normál csoportban nem vállalják cukorbetegsége miatt. Támogassa Ön is Belevalók programunkat adója 1 %-ával, hogy minél több pedagógus kapjon ingyenes oktatást a cukorbetegségről!

„Mintha belém rúgtak volna! Napokon át sírtam, nem értettem, hogy lehetnek ilyen kegyetlenek ezzel a tündéri gyerekkel. Hiszen ő nem igényel speciális képzést, ugyanúgy játszik, fejlődik és viselkedik, mint egy átlagos, nem cukorbeteg gyerek. 

Ráadásul korábban már beszéltem az óvoda vezetésével a gyermekem cukorbetegségéről. Akkor nyitottnak mutatkozott az igazgatónő, a beiratkozáskor mégis elküldtek azzal, hogy nem fogadják. 

Azért is volt felfoghatatlan az óvoda hozzáállása, mert ő „pumpás” gyerek, azaz a pocakjára erősített szerkezet méri folyamatosan az értékeit, és ha kell, adagolja a szervezetéből hiányzó inzulint. Vagyis a gyerekem gondozása nem is ró komolyabb terhet a nevelőkre. 

Nem tudtunk mást tenni, fogtuk magunkat, és elköltöztünk egy másik városba, a férjem szüleihez. A kislányunk most normál oviba jár, szép és befogadó környezetben nevelkedik, hála az itteni óvónőknek.”

Alapítványunk évek óta dolgozik azon, hogy az óvodákban és iskolákban teljesen természetes legyen minden pedagógus számára a cukorbeteg gyerekek szakszerű ellátása. Hogy ne fordulhasson elő ilyen vagy hasonló történet egyetlen cukorbeteg gyermekkel sem.

Támogassa Ön is Belevalók programunkat adója 1 %-ával, hogy minél több pedagógus kapjon ingyenes oktatást a cukorbetegségről!

Egy Csepp Figyelem Alapítvány:

Adószám: 18255858-2-43

(A kép illusztráció!)

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon