Anyuka az óvoda folyosóján

Alapítványunk évek óta dolgozik azon, hogy az óvodákban és iskolákban teljesen természetes legyen minden pedagógus számára a cukorbeteg gyerekek szakszerű ellátása és h ogy ne fordulhasson elő az alábbi történet egyetlen cukorbeteg gyermekkel sem.

Egy kisvárosban élő anyuka mesélte el nekünk egyik oktatásunkon saját történetét. Jogászként dolgozott, de mikor cukorbeteg gyermeke óvodás korú lett, kénytelen volt feladni hivatását. A gyereket ugyanis csak azzal a feltétellel vették fel a helyi óvodába, ha ő vállalja az ellátását. Így arra kényszerült, hogy reggel kilenctől délután négyig a folyosón álljon „őrségben”. Egy éven keresztül minden nap bejárt, és a folyosón mérte időközönként gyermeke vércukorszintjét, adta be neki az inzulint és etette meg. Az óvónők ugyanis azt mondták, nem vállalnak felelősséget a gyermekért.

A család időközben nehéz anyagi helyzetbe került, mivel az apuka keresetéből nehezen tudtak megélni. Végül – hónapokon át tartó keresgélés után – sikerült egy közeli településen találni egy olyan óvodát, ahol fogadták a gyermeket. A történet így pozitív fordulatot vett. Az édesanya vissza tudott menni dolgozni, és a család helyzete is rendeződött. Így sem volt egyszerű, mert a gyereket minden nap a másik településre kellett furikázni, de abban az oviban legalább szeretettel fogadták és jó kezekbe került.

Az eset, amikor az alapítványnál hallottunk róla, mindannyiunkat megdöbbentett, de ekkorra szerencsére újabb pozitív fordulat következett. A régi óvodába ugyanis új vezető került. Ő nyitottabb volt a cukorbeteg gyerekek problémái iránt és megoldást keresett. „Benevezte” az ovi teljes gárdáját az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Belevalók ingyenes diabétesz továbbképzésére. Így azóta már ebben az oviban is mernek cukorbeteg gyereket fogadni.

Támogassa Ön is Belevalók programunkat adója 1 %-ával, hogy minél több pedagógus kapjon ingyenes oktatást a cukorbetegségről! 

Egy Csepp Figyelem Alapítvány:
Adószám: 18255858-2-43

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon