100 éves az inzulin – gyermekrajz pályázat

Az Alapítvány második alkalommal hirdet gyerekeknek rajzpályázatot a cukorbetegség témakörében. Így hívja fel az iskolás korosztály figyelmét 1-es típusú cukorbeteg társaik elfogadására, illetve ösztönzi a gyerekeket az egészséges életmódra, hogy később elkerüljék a 2-es típusú cukorbetegséget.

Pályázni négy korcsoportban lehet: 6-8; 9-11;12-14 és 15-18 éves gyerekek, fiatalok alkotásait várják!

Választható témák:

  • Hogyan éljünk egészségesen?
  • Én és a diabétesz
  • Hogyan segíthetsz egy cukorbetegnek?

Bármely kézműves technika (rajz, festmény, kollázs, szobor, origami…) alkalmazható.

Nyeremények:

A korosztályok győztesei 10.000 Ft-os, rajzeszközökre beváltható ajándékutalványt és Gullon cukormentes kekszekből álló édességcsomagot kapnak, a legtöbb színvonalas alkotást beküldő osztályt 20.000 Ft-os ajándékutalvánnyal és Gullon kekszcsomaggal díjazzuk.

Beküldés:

Az alkotásokat nem kell postázni, elég a róla készült, jó minőségű(!) képet emailben elküldeni február 15-ig az info@egycseppfigyelem.hu címre. Facebookra feltöltött, kommentben küldött képeket nem fogadunk el, kizárólag az emailben érkezőket!

FONTOS!

Fontos, hogy a beküldött képen a készítő ne látszon, csak maga az alkotás! Ha a készítője is látszik, a pályamunkát nem tudjuk elfogadni.

A beküldött képen NE szerepeljen továbbá a gyermek neve, osztálya. A gyermek nevét, iskoláját, osztályát kérjük az email szövegében feltüntetni.

Amennyiben egy osztályból több alkotás is érkezik, kérjük, a beküldő pedagógus az emailben jelezze, hogy hány munkát küldött be összesen az adott osztály, esetleg szakkör.

A győztes pályamunkákat bemutatjuk web- és facebook oldalunkon is.

Zsűri

Az alkotásokat az Egy Csepp Figyelem Alapítvány zsűrije értékeli, zsűrielnök Erős Antónia, az alapítvány létrehozója.

Az értékeléskor figyelembe vesszük, hogy:

– mennyire ötletes az alkotás
– mennyire kapcsolódik az adott témához (tud-e információt átadni)
– és milyen a kivitelezés (a korosztálynak megfelelően)

Eredményhirdetés:

Február 28. hétfő

100 éves évforduló

Az idei pályázat egy nagyon fontos, 100 évvel ezelőtti eseményhez is kapcsolódik!

1922. január 11-én egy súlyos állapotban lévő kanadai cukorbeteg kisfiú, Leonard Thompson kapott a világon elsőként életmentő inzulin-kezelést. A felfedezésért nem sokkal később Nobel-díjjal jutalmazott Frederick Banting és Charles Best szarvasmarha hasnyálmirigyéből állította elő az azóta cukorbetegek millióinak életét megmentő inzulint. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ehhez a rendkívüli eseményez kapcsolódva a rajzpályázatot éppen január 11-én indítja útjára.

Oszd meg másokkal!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ez is érdekelhet

További híreinket megtalálod a Facebookon