Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

 

Zsűri

 

„Büszke vagyok rá, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány életre hívta ezt a versenyt, és így sokaknak mutathatjuk meg: egy édesség nem csak egészséges lehet cukor nélkül, de nagyon finom is”

Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója

 

 

 

 

"Az édességkészítők feladata mindig is a cukor adta élmény közvetítése volt a süteményeken keresztül a fogyasztói felé. Ma már úgy kell alkotni elegáns, egyedi édességeket, hogy közben a cukorra, lisztre, laktózra érzékenyek számára is fogyaszthatóak legyenek, de a mentességek ne jelentsenek alacsonyabb élvezeti értéket. Azért örülök a Magyarország Cukormentes Tortája versenynek, mert egyrészt egyedülálló kezdeményezésnek tartom - amire már régóta szükség volt - , másrészt akár zsűritagról, dietetikusról, cukrászról vagy versenyzőről van szó itt meg tudjuk osztani tapasztalatainkat, és nagyon sokat tudunk tanulni a másiktól.”

Bechmann György, a Zsolnay Kávéház cukrászmestere - Zsűrielnök

 

 

„Sokat tanultam az elmúlt években. Köszönet a "cseppecskéknek".  Kollégáimmal együtt tudatosabbak és bátrabbak lettünk.
Boldog vagyok, hogy három finom, bevizsgált, hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortával segíthetünk- a cukrászdákon keresztül - az embereknek az egész országban.
Ebben az évben zsűritagként segítek kiválasztani a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét. „

Nándori László cukrász, a Nándori Cukrászda vezetője, a 2013-as, a 2014-es és a 2018-as Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese

 

"Többször  lehettem a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijében. 2017-ben viszont kipróbáltam a másik oldalt. Nagy boldogság volt a Pöttyös Panni tortával győzni, életem egyik legszebb élménye volt. Idén az a megtiszteltetés ért, hogy ismét zsűritagként bírálom a versenyműveket, de beleviszem azt a tapasztalatot is, amit győztesként megszereztem.

 

"Varga Margit, a Zazzi Cukrászda vezetője, a 2017-es Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese

 

"Napi rendszerességgel fogyasztok tortákat, süteményeket, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy imádom az édességeket! Nem vagyok tehát szakmabeli, csak egy egyszerű "sütibolond", aki szerint egy édességnek nem csak az élvezeti értéke, hanem az egészségre gyakorolt hatása is nagyon fontos, főleg ha rajong értük az ember. Ezért örülök neki, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak is köszönhetően, egyre nagyobb a kínálat azokból a cukormentes finomságokból, amiket bátrabban fogyaszthatnak azok is, akiknek eddig egészségügyi kockázatok miatt le kellett mondaniuk az édes élvezetekről."

Vadon János, rádiós műsorvezető, a Reggeli Show műsorvezetője

 

"Az édes íz szeretete, sokunkat a csecsemőkortól, egy életen át elkísér. Miközben eszünkkel már tudjuk, hogy a finomított cukor és a „fehér” liszt nem szolgálja egészségünk megőrzését, mégis nehéz ellenállni a belőlük készült, lelkünket is simogató ízeknek. De, lehet egészségesebb is, ami finom. A torta  nem csak azoknak nyújt élvezetet, akik tudatosan egészségesebb alapanyagokból szeretnék fogyasztani az édes ízeket is, hanem  azoknak is, akik betegségük miatt nem fogyaszthatják a finomított cukrot tartalmazó készítményeket" 

Gyurcsáné Kondrát Ilona, dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége képviseletében, a Cukorbetegek nagy diétáskönyvének dietetikai szerzője

 

"Immáron 25 éve foglalkozom vállalatunknál a cukorbetegek életének és mindennapjainak megkönnyítésére fejlesztendő eszközök és szolgáltatások megtervezésével, megalkotásával illetve rendelkezésre bocsájtásával. Személyes találkozások alkalmával a diabéteszesek mindig jelezték, hogy a cukorbetegség miatt számos területen nem tudnak teljesen olyan életvitelt vinni (mozgás, étkezés, szórakozás), mint a korlátozásokkal nem rendelkező társaik. Ezért is nagyon örültünk és a kezdetektől támogatjuk az ország cukormentes tortája pályázatot, ahol olyan torták születnek, melyekről laikus fogyasztó (beleértve személyemet is) nem tudja megállapítani, hogy cukormentes készítmény ,és a pályázat révén az ország számos cukrászdájában a cukorbetegek részére elérhetővé válik. Magam és kollégáim is büszkék vagyunk rá, hogy a 77 Elektronika Kft. munkatársaiként a fentieken túl korszerű magyar vércukormérő készülékekkel és a Tartsd a szintet! edukációs programunkkal segíthetjük a cukorbetegek mindennapjait." 

Nagy Attila, a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. stratágiai igazgatója.

 

"Dietetikusként nem csak a különböző betegségekkel, állapotokkal együtt élők segítése, hanem a hétköznapi emberek egészségtudatosságra nevelése is fontos számomra. Ezt a küldetést anyaként és sportedzőként is szívügyemnek tekintem. Évek óta követem és kóstolom a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes édességeit és a hagyományos országtortákat is. Hálás vagyok, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány jóvoltából idén már én is részese lehetek a legújabb nyertes kiválasztásának."

Pető Adrienn, dietetikus

 

 

 

„ Minden évben a zsűri azt a tortát találja a legjobbnak a mezőnyben, amely kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, és amely minden bizonnyal a közönség körében is tetszést arat majd. Azokat a tortákat kedveltük inkább, amelyek nem hagyományos cukrászsüteményt igyekeztek cukormentes formában lemásolni, hanem inkább újszerű és kreatív alternatívát mutatnak.”

Mautner Zsófia, a zsűri tiszteletbeli elnöke, a Chili & Vanília blog szerzője

 

"Dietetikusként rendkívül fontosnak tartom, hogy a cukrászdákban és a háziasszonyok repertoárjában is szerepeljenek alacsony energia- és szénhidráttartalmú desszertek, amelyeket a cukorbetegek és a tudatosan táplálkozók is nyugodtan fogyaszthatnak. Külön kihívást jelent úgy elkészíteni ezeket az édességeket, hogy ízélményben, textúrában se jelentsen kompromisszumot a hozzáadott cukor és finomított liszt elhagyása. Örömmel látom, hogy a szakemberek és hobby-cukrászok egyre szélesebb köre vesz részt programunkban, ezzel is segítve az újszerű, egészségtudatos étrendbe illeszthető alapanyagok terjedését. Ez egy olyan verseny, amelyen minden induló nyer!"

Soltész Erzsébet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa - A verseny szakmai tanácsadója

 

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról