Magyarország Tortái – irány a döntő!

Már 15 éve rendezi meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Tortája versenyt, míg a szervezet szakmai támogatásával 10 éve szervezi meg alapítványunk évről évre a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. A két program párhuzamosan folyik, a zsűri pedig szinte ugyanazt a szempontrendszert alkalmazza a legjobbak kiválasztásakor, leszámítva a szénhidrát és kalória értékeket, melyek a hozzáadott cukrot nem tartalmazó pályamunkák esetében fontos tényező.

A cukormentes torták versenyét követően kiválasztották a Magyarország Tortája 2021-es döntőseit is. Idén az Ipartestület meghirdette a „Magyarország Tortája” verseny alkategóriájaként az „Egy a Természettel” versenyt is, melynek győztese lesz a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája.
A versenyekre izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők.
A Magyarország Tortája versenyben érdekesség, hogy idén az eper, a szeder, a mák és a kávé több versenyzőnél is favorit volt, több torta alapízeit ezek képviselték. A magyar gasztronómia jellegzetes alapanyaga, a tejföl több versenytortában szerepet kapott idén. Megjelentek olyan izgalmas zöldségek is, mint a rebarbara, a cékla vagy a paprika.
Az “Egy a Természettel” versenyben fel kellett használni az alábbi öt alapanyagból legalább egyet:

  • áfonya
  • gesztenye
  • csipkebogyó
  • mogyoró
  • bodza
    A döntőbe jutott torták:
    Magyarország Tortája verseny:
    ARANY RIBISZKE – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
    NAPRAFORGÓ – Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda, Budapest)
    LÚDAS MATYI – Karácsonyi Péter (Pierre Cukrászda, Nagybajcs)
    SZABACSI RUBATÓ – Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós)
    ŐSZI PITYMALLAT – a Nándori Cukrászda csapata (Nándori Cukrászda, Budapest)
    Egy a Természettel verseny:
    NIMRÓD – Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)
    KIKELET – Póti Éva és Rubint Regina (G&D Kézműves Cukrászda, Somoskőújfalu)
    HUNYADI HUSZÁR HISTÓRIA – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
    CSODASZARVAS – Alena Garannikova (Cake and More by Garannikova, Budapest)
    ERDEI KISVASÚT – Sulyok Ágoston (Mészáros Cukrászda, Szombathely)
    Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány gratulál a döntőbe jutott cukrászoknak!

Oszd meg másokkal!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
X