Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

Sajtóanyagok

MIKLÓS EDIT IS A CUKORMENTEST SZERETI – FELAVATTÁK AZ ORSZÁGTORTÁKAT!

2017. 08. 20.

A világkupa dobogós alpesi síző, Miklós Edit szelte fel az idei győztes Pöttyös Pannit az augusztus 20-i ünnepségek alkalmából a budapesti Várkert Bazár gasztroszínpadán. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét a Magyarország Tortájával, a Balatoni Habos Mogyoróval együtt nem csak a Magyar Ízek Utcáján árusítják a hétvégén, hanem az ország többszáz cukrászdájában is elérhető mostantól bárki számára.

Ünnepélyesen felavatták a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a Pöttyös Pannit a Magyar Ízek Utcáján. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány versenyének győztes tortáját Miklós Edit, olimpiai hetedik helyezett alpesi síző avatta fel Erős Antóniával, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozójával. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó édesség, melyet Varga Margit, a Zazzi Cukrászda cukrásza alkotott meg, nem csak az egészséges életmód híveinek válhat kedvencévé, hanem cukorbetegek is bátran ehetik desszertként akár ebéd után vagy uzsonnára. A Pöttyös Panni ugyanis szeletenként mindössze 167 kalóriát és 6 gramm szénhidrátot tartalmaz. Nincs benne fehér liszt, hozzáadott cukor, és csak mérsékelten emeli a vércukorszintet. A Magyarország Tortáját a budapesti vizes világbajnokságon ezüstérmes Verrasztó Dávid úszó szelte fel.


A Magyar Ízek Utcáján vásárolhatja meg a nagyközönség a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a Pöttyös Pannit és a Magyarország Tortáját, a Balatoni Habos Mogyoró, de mostantól az ország több száz cukrászdájában is árusítják. A cukrászdák listája elérhető a magyarorszagcukormentestortajaverseny.hu és a cukraszat.net honlapokon.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben hozta létre és hirdette meg először a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, a magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékeket gyártó 77 Elektronika Kft. támogatásával. Szakmai partnere a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a Zsolnay Kávéház és a Wessling Hungary Kft. független élelmiszervizsgáló laboratórium. A zsűri értékelési szempontjai között szerepelt a megfelelő és magas minőségű alapanyagok használata, az alacsony szénhidrát- és kalóriaérték, az esztétikum, az innováció, az ünnephez és a magyar ízvilághoz köthetőség. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny fődíja egy Kenwood professzionális robotgép volt.

Ingyenes egészségügyi mérés a Magyar Ízek Utcáján!A látogatók a Várkert Bazárnál augusztus 19-én és 20-án, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány standjánál ingyenesen megmérethetik vércukorszintjüket a világ egyik legpontosabb OKOS vércukormérő készülékével, a Dcont® NEMERÉ-vel, melyet a Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. biztosít. A mérésben résztvevő családoknak az alapítvány egy-egy apró ajándékkal kedveskedik.


Nagyméretű képekért keressen minket:
Gémes Renáta, kommunikáció - 06 30 2496288 - diabetes@egycseppfigyelem.hu

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról