Sajtóanyagok

Felavatták az ország tortáit a Magyar Ízek Utcáján

2016. 08. 20.

Fellszelték az idei győztes „Áfonya hercegnő tortáját” az augusztus 20-i ünnepségek alkalmából a budapesti Clark Ádám téri színpadon, ahol először gyerekek kóstolhatták meg a finomságot. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesének megalkotója, Pechtol Zsolt édesapja cukorbeteg, részben ezért is nevezett a versenyre. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortát a Magyarország Tortájával együtt nem csak a Magyar Ízek Utcáján árusítják a hétvégén, hanem az ország többszáz cukrászdájában is elérhető lesz bárki számára.

A ma kezdődő Magyar Ízek Utcája színpadi programjaként ünnepélyesen felavatták a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a „Áfonya hercegnő tortáját” Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány versenyének győztes tortáját Vadon János rádiós műsorvezető méltatta és szeletelte fel, aki a zsűri tagja volt a kiválasztáskor. Személyes érintettség is inspirálta a győztes cukrászt, Pechtol Zsoltot abban, hogy elinduljon a versenyen, ugyanis édesapja 2-es típusú cukorbeteg. A cukrász egy olyan tortát alkotott meg, melyet édesapja és a többi cukorbeteg is elfogyaszthat uzsonnára, vagy ebéd mellé desszertként, de az egészséges életmód híveinek is nagy kedvencévé válhat. A győztes kreáció ugyanis szeletenként mindössze 228 kalóriát és 8.8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Nincs benne fehér liszt, hozzáadott cukor, és mérsékelten emeli a vércukorszintet. A tortaavatás zárásaként gyerekek ízlelhették meg elsőként az „Áfonya hercegnő tortáját”.

A Magyar Ízek Utcáján kínálkozik az első alkalom, hogy a nagyközönség megvásárolja a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét és a Magyarország Tortáját, az „Őrség zöld aranyát”.  De mától országszerte számos cukrászdában is értékesítik: az árusítóhelyek listája és az „Áfonya hercegnő tortája” receptje elérhető a magyarorszagcukormentestortajaverseny.hu  honlapon.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben hozta létre és hirdette meg először a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, a 77 Elektronika Kft., a VALÓDI MAGYAR Dcont® vércukormérők fejlesztője és gyártója támogatásával. Szakmai partnere a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a Zsolnay Kávéház és a Wessling Hungary Kft. független élelmiszervizsgáló laboratórium. A zsűri értékelési szempontjai között szerepelt a megfelelő és magas minőségű alapanyagok használata, az alacsony szénhidrát- és kalóriaérték, az esztétikum, az innováció, az ünnephez és a magyar ízvilághoz köthetőség. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny fődíja egy Kenwood professzionális robotgép volt.

Ingyenes egészségügyi mérés a Magyar Ízek Utcáján!

A látogatók számára alkalom nyílik arra is, hogy a Várkert Bazárnál augusztus 20-án és 21-én, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány standjánál ingyenesen megmérethessék vércukorszintjüket a világ egyik legpontosabb OKOS vércukormérő készülékével, a Dcont® MAGOR-ral, melyet a Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. biztosít. A mérésben résztvevő családok számára az alapítvány agy-egy apró ajándékkal kedveskedik. Volt olyan kis „hercegnő”, aki koronát is kapott az alapítványtól, hogy emlékezzen a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei győztesére, az Áfonya hercegnő tortájára.

További képek itt

Nagyméretű képekért keress minket:

Gémes Renáta, kommunikáció - 06 30 2496288 - diabetes@egycseppfigyelem.hu

Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, hírek, kutatások, érdekességek.
Minden a cukorbetegségről.

Kapcsolat - Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról