Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

 

Pöttyös Panni – ez a legfinomabb hozzáadott cukor nélkül készült torta idén!  

Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte 2017-ben a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Pöttyös Panni győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája a Balatoni Habos Mogyoró lett, amit Vaslóczki Orsolya készített. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatta meg.

A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. Ugyanakkor a szilva jól harmonizál a mákos piskótával is, amelyben a mák intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé. Vidámságot, könnyedséget sugároz, melyet a tetején található pöttyök is kiemelnek. A cukrászt a névadáskor ezek a díszek ihlették meg. A Pöttyös Panni alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. 

A Pöttyös Pannit az ország számos cukrászdájában kapható.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz. A vizsgálatokat a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte. 

Torta fotó: Erdőháti Áron, styling: Milutinovics Panka

A tortát Varga Margit egy cukrássz tanulóval, Puszta Laurával együtt találta ki. Ő 6 évvel ezelőtt megnyerte az egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyét, melyre hobbicukrászok jelentkezhetnek. Az ő javaslatára és ötlete alapján vágotak bele a Zazzi Cukrászda vezetőjével a Magyarország Cukormentes Tortája versenybe. 

A Zazzi Cukrászda a győzelemért egy Kenwood professzionális robotgépet. A verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. különdíját A leginnovatívabb receptért a FrerCukrászda érdemelte ki a Málnás passió tortáért. Idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány különdíjasai: Horváth Cukrászda cukrásza nyerte a Homok aranya tortával, a másik alapítványi különdíjas a Kócos kajszi tortával a z Édességlabor lett. A győztes és a különdíjas torták nem csak a cukorbetegek választása lehet, hanem azoké is, akik ügyelnek arra is, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyasztanak.

A torta receptje elérhető a cukkerberg blogon.

A tortáról készült nagymáretű képek a sajtóoldalunkról letölthetők!

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról