Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

 

#struccpolitika 

 

A made by zwoelf grafikusaival közösen alkottuk meg óriásplakáunkat, melyet az ARC zsűrije a MACIARC kategória legjobbjai közé választott. A plakát témáját egy riasztó adat szolgáltatta: naponta 10 amputációt végeznek Magyarországon a cukorbetegség következményeként. 

Az óriásplakát nagyobb méretben a képre kattintva letölthető


Az ARC kiállítás szervezői idén is pályázatot írtak ki magyar civilszervezetek és kreatív ügynökségek számára. Azok a pályaművek kaphattak plakáthelyet a rendezvényen, amelyek a legszellemesebben, legkreatívabban mutatják be a civilszervezet munkáját. Az elbírálásnál fontos szempont volt, hogy az alkotók mennyire érzékenyen, empatikusan és kreatívan járnak körül egy témát. A zsűri az Egy Csepp Figyelem Alapítvány #struccpolitika című óriásplakátját is beválogatta a legjobbak közé.

A plakát témáját a cukorbetegség egyik legsúlyosabb szövődménye, a lábamputáció adta. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatai szerint ugyanis naponta 10 végtagot vágnak le a diabétesz szövődményei miatt. Az okok között szerepel, hogy a cukorbetegek nagy része nem vesz tudomást a betegségéről és annak lehetséges szövődményeiről, így csak akkor fordul orvoshoz és kezd el figyelni magára, amikor már baj van. Pedig odafigyeléssel, rendszeres vércukorméréssel, az orvosi intelmek betartásával a szövődmények kialakulása elkerülhető vagy kitolható. Jelentős azok száma is, akik nem is sejtik, hogy a vércukruk magasabb a megengedettnél, és az alapítvány ingyenes szűrésén derül ki az emelkedett vércukorérték. Ezért is fontos, hogy akinek egy szűrésen magas a vércukorszintje, az minél több ismeretet kapjon a diabéteszről, annak lehetséges szövődményeiről, és arról, hogy milyen vizsgálat, kezelés várhat rá.

A 17. ARC kiállítás Budapesten, az Ötvenhatosok terén szeptember 8-án délben nyit, és szeptember 24-ig, 0-24 óráig látogatható. A rendezvény ingyenesen látogatható.

 

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról